Vg1 Håndverk, design og produktutvikling



Sted: Hjerleid
          Oppland, Dovre
Kursadresse: Jøndalsvegen 3b, 2662 Dovre (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 år

Vi tilbyr kurs i Vg1 håndverk, design og produktutvikling. Praktisk og kreativt fag - med fordypning i det du vil bygge videre på. Du lærer å bruke grunnleggende håndverksteknikker ved utforming av produkter, for eksempel skinn, tekstil, tre, metall, leire.

Kursinnhold:
Bruke tradisjonelle teknikker for å gjenskape tradisjonelle håndverksprodukter, og bruke denne kunnskapen i nyskaping. For eksempel farge og spinne garn for å veve, brodere, tove og lage nye produkter. Gjenbruke og reparere ulike håndverksprodukter, som redesign av tekstiler, metall og tre. Bli kjent med kulturarven vår, og få forståelse for egen og andres kulturuttrykk og håndverkstradisjoner. Undervisning i grunnleggende fargelære, tegning, stilhistorie, HMS, produktutvikling, bruk og stell av verktøy og maskinopplæring. I løpet av året velger du en fordypning som du kan fortsette med på Vg2.

Praktisk fag:
Vg1 håndverk, design og produktutvikling er et utdanningsprogram med vekt på praktisk arbeid. Skolen har dyktige faglærere, og utstrakt bruk av gjestelærere som er utøvende håndverkere fra hele Norden. Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse, med eller uten fag- eller svennebrev. Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning i fagskole, høyskole eller universitet.

Klassen:
Det er plass til 15 elever på hvert utdanningsprogram. Det er både ungdom og voksne i klassene, og skolen tar også inn noen utenlandske elever. Dette gir spennende erfaringsutvekslinger og nye vennskap. Hver klasse har en kontaktlærer. Det er et godt skolemiljø, og elever og lærere trives sammen. Etter innføringsukene med opplæring i sikkerhet kan elevene bruke verkstedene på kveldstid, for at dere skal øve og få enda større utbytte av skoleåret.

Yrke:
Etter et år på Vg1 håndverk, design og produktutvikling er du klar for Vg2 - innenfor den fordypningen du selv velger. Utdanningen kan føre til mange spennende yrker:
• Urmaker, gull- eller sølvsmed
• Kjole- og draktsyer, kostymesyer eller bunadtilvirker
• Møbelsnekker, treskjærer eller orgelbygger
• Keramiker, skomaker eller smed

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs i Vg1 håndverk, design og produktutvikling

Inntakskrav:
• Inntakskrav er bestått grunnskole
• Har du annen relevant utdanning eller realkompetanse kan du også søke. Det er også mulig å gjøre et omvalg fra Studiespesialisering.
• Handverksskolen kan ta inn et antall voksne elever, som har fullført videregående opplæring tidligere.
• Du bør ha sans for form og estetikk, anlegg for tegning, godt håndlag og praktisk sans.