Swing Videregående 1



Kursarrangør: Kom og Dans Kongsberg
Sted: Hedenstad grende- og menighetshus
          Buskerud, Kongsberg
Kursadresse: Labro Lågendalsveien 87, 3619 Skollenborg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Tirsdager kl 18:00 - 19:30
Varighet: 5 kvelder
Pris: 100 pr gang

Vi tilbyr swingkurs for vidregående hos Kom og Dans etter Johan Fastings Kursopplegg, er et intensivt pedagogisk opplegg utarbeidet på basis av innsamlet film- og musikkmateriale fra dansemiljøer over hele landet.

Hei kjære dansere!
Det ser neppe ut til at vi kommer til å arrangere ordinære kurs denne høsten.

Vi benytter spesialinnspilt musikk som gir god progresjon, slik at det blir lett for elevene å lære raskt. Her lærer du å danse uten å telle trinn.

Våre kursopplegg:

Nivå I
Grunnkurs
4 forskjellige kurs med forskjellige turer og variasjoner i tillegg til basistrening i forhold til musikkbruk. Grunnkursene kan også settes sammen i en kursrekke på ca. 6 ganger.

• Rock`n Roll
Lær å danse til de korte, kontante bølgene i musikken. Lær det typiske for rock`n roll dansing med utgangspunkt i gåformene.

• Rockesving
Lær å danse swing til den norske danseorkester-tradisjonen.
Her lærer du de mest brukte svingturene.

• Dansesving
Lær å danse sving etter sakte svingmusikk. Det du lærer på dette kurset er viktig for å danse glidende svingformer, de svært varierte formene med en mengde spennende turer (for eksempel turer der en holder med begge hender)

• Bygdesving
Også et kurs med swing i dansebandtradisjon. Dette er kurset hvor jentene lærer å”ordne” opp i dansen og improvisere, mens gutta lærer teknikk som siden kan brukes til å takle to jenter samtidig.

Nivå II
4 forskjellige kurs på Start Videregående, som bygger videre på grunnkursene.

Nivå III
Videregående kurs – et nivå med en uendelighet av muligheter og turer og sammensetninger. Instruktørene velger fra mange forskjellige opplegg.

Nivå IV og V
Temanivå – et nivå for spesialisering i stilarter i forhold til musikk og spillestil. Eksempler:

• Rockabilly
”The Real Rock`n Roll”: rask og kontant rock med snert. Danseformen krever at du klarer å balansere godt. Enkle turer, men god teknikk.

• Rock`n Roll former
Vi skiller mellom gårock-former og fallrock-former. Gårock-formene læres på kurs t.om. vid. Nivå (nivå III). Fallformer læres på nivå IV.
Musikken som utviklet disse danseformene ble ofte kalt danserock og ligger som et grunnlag for den brede rock`n roll dans og swingdanstradisjon. De fleste videreutviklete stilarter kombinerer underdelt og ikke-underdelt bruk av musikkrytmen i dansen.

• Glidende swingformer
Dette er de stilartene i svingdansen hvor en kan bruke størst variasjon av turer, noe som gir dansen store utfordringer både når det gjelder teknikk og valg av sammensetninger og variasjoner. Dette er dans til musikktradisjonen som de fleste dansebandene har stort repertoar av.

• Bluesformer
Vi er ute etter å oppleve den intense nerven i blues. Lær å tolke den lange bølgen i blues i kombinasjon med teknikk for gå og fall. Utfordrende turer og teknikk på kurs i ”Blues Boogie”, Boogie Woogie , Jump Boogie

• Shuffle sving former
Dette er lett flytende underdelt swing ispedd rock og fall. Dette er dansing til den norsk-svenske visetradisjon-musikken under påvirkning fra bl.a Fats Domino. Dette er swingformer med full fart.

• Country swing former
Når countrymusikken blir påvirket av rock`n roll, får vi ofte spesielle utforminger av dansestilen. Dette er de mest ”vanlige” swingformene som vi kjenner igjen over hele landet. Her finner vi former som både benytter gåform og fallform og kombinasjoner av disse.

Vis flere tilsvarende kurs: