Stillaskurs 5 - 9 meter - teori og praksis



Kursarrangør: Norsk Fagutdanning
Sted: Vest-Agder, Kristiansand
Vest-Agder
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: 6.600

Vi tilbyr stillaskurs fra 5 - 9 meter - teori og praksis. Aktuelt for personer og bedrifter som skal arbeide med montering, demontering, endring og kontroll av stillaser med øverste stillasgulv mellom 5 og 9 meter.

Etter kurset skal deltakerne ha kunnskap om:
• Rør- og koplingsstillaser
• Systemstillaser
• Knekkestillaser
• Rullestillas
• Bukkestillas og / eller hengestillas med oppheng

Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17 - 3. Krav til opplæring, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra 5 meter og inntil 9 meter.

Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker får opplæring på systemstillaser med øverste stillasgulv fra fem meter og inntil ni meter i standardoppstilling etter leverandørens monteringsanvisning. For at arbeidsgiver skal kunne sette arbeidstaker til selvstendig arbeid med stillaser, skal arbeidsgiver påse at arbeidstaker har 15 timer teoretisk opplæring og 15 timer praktisk øvelse under tilsyn og veiledning av en kvalifisert person. Arbeidsgiver skal i tillegg påse at arbeidstaker får øvelse i bruk av relevant sikringsutstyr mot fall under montering, demontering og endring av stillaskonstruksjoner, herunder bruk av personlig verneutstyr (Fallsikringsutstyr).

Innhold i kurset:
• Planlegging for montering eller endring av stillaser
• Sikkerhet ved montering eller endring av stillaser
• Tiltak for å redusere fallrisikoen for personer og gjenstander
• Tillatte belastninger
• Vindforankring
• Kontroll av stillas
• Gjennomgang av gjeldende forskrifter for stillasbygging og sikkerhet (HMS)

Gjennomføring:
Teoriundervisningen kan gjennomføres enten som en dags kurs ã 7,5 timer eller som to dagers teoretisk kurs totalt på 15 timer og 2 dagers praksisdel på totalt 15 timer. Oppstart kl 08:30 på kursdagene.

- 1-dags kurs, deltar på 7,5 timer teoretisk undervisning hos oss. Resterende 7,5 timer og 15 timer praktisk øvelse må da gjennomføres av kvalifisert person i bedriften. Arbeidstakere som har gjennomgått opplæring i henhold til denne bestemmelsen er å anse som en kvalifisert person. Det skal utstedes dokumentasjon på at praksis og teoretisk opplæring er i henhold til denne bestemmelsen.

- Delta på 2-dagers teoretisk kurs på totalt 15 timer, og 15 timer praktisk øvelse gjennomføres av kvalifisert person i bedriften.

- Delta på fullt kurs ã 4 dager. 15 timer teori og 15 timer praktisk øvelse sammen vår instruktør.

Ved deltakelse på fullt kurs hos oss, utsteder Norsk Fagutdanning stillassertifikat. Ved forkortet kurs, utsteder Norsk Fagutdanning kursbevis for antall moduler / timer deltakeren har tatt kurs for. Norsk Fagutdanning er også behjelpelig med opplæringsplan.

Målgruppe for kurset:
For alle personer og bedrifter som skal arbeide med montering, demontering, endring og kontroll av stillaser med øverste stillasgulv mellom 5 og 9 meter.

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer enkel lunsj, kaffe og materiell