Snøholstind med fører



Kursarrangør: Tyin Aktiv
Sted: Snøholstind
          Oppland, Vang
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Oppmøte kl. 08:00 ved Tyinholmen.
Varighet: 1 dag
Pris: fra 3.390

Vi arrangerer tur til Snøholstind med fører. Snøholstinden ligger sentralt i Jotunheimen og er godt synlig fra Tyin. Den har kanskje en av de mest luftige og spektakulære eggene i hele Jotunheimen.

Beskrivelse av ruta til Snøholstinden via østeggen:
Turen har start og avslutning fra Eidsbugarden. På denne guidede turen tar vi deg med opp den spektakulære og luftige østeggen til Snøholstinden og videre til topps. Derfra går vi normalruta ned igjen til stien som går mellom Olavsbu og Fondsbu. En flott rundtur midt i Jotunheimen!

På vei opp starter vi på den samme stien som vi avslutter, men tar av til høyre og går i retning Snøholsvatnet. Deretter starter vi på selve oppstigningen mot toppen via østeggen.

Vi bruker sikringsutstyr på klyve/klatredelen. Ingen klatre eller sikringserfaring er nødvendig, men turerfaring fra andre topper og tinder bør en ha. En må være forberedt på relativt bratt og utsatt terreng.

Ta med solide fjellstøvler, god påkledning – du kan oppleve alle årstider på turen! Husk rikelig med mat og drikke. Klatreutstyr i form av sele og hjelm får en utdelt av fører og bæres i i egen sekk. En må også ta sin del av fellesutstyr som tau etc. Turen beregnes til ca. 9-10 timar.

Fantastisk tur sentralt i Jotunheimen! Ring oss gjerne på telefon 46 665 665 (valg 3) om du har spørsmål og ønsker en prat om turen før du endelig bestemmer deg.

Kursmateriell:
Ta med solide fjellstøvler, god påkledning – du kan oppleve alle årstider på turen! Husk rikelig med mat og drikke. Bre- og klatreutstyr i form av sele, stegjern og hjelm får en utdelt av fører og bæres i i egen sekk.