Slik blir du dyktig til å observere og forstå samspill - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: På bestilling
Varighet: 1 dag
Pris: Avtales

Vi tilbyr webinar om slik blir du dyktig til å observere og forstå samspill mellom elever. Opplæringslovens § 9 A krever at alle ansatte på skolen skal følge med på elevenes sosiale situasjon og gripe inn når elever ikke har det bra.

Litt om webinaret:
De skal blant annet oppdage mobbing og andre former for trakassering og negativ kommunikasjon som foregår mellom elever. I de senere årene er bevisstheten om viktigheten av lærernes / ansattes evne til å følge med på elevenes kommunikasjon og samspill blitt større. Å oppfylle denne plikten kan være utfordrende og krever en spesifikk kompetanse. Et praktisk webinar som gir deg verktøy til å undersøke en sak ved mistanke om mobbing.

Program:
kl 10:00 - 14:30 Et praktisk webinar for å bli bedre i stand til å oppfylle følge med plikten i Opplæringsloven:
Opplæringslovens § 9 A krever at alle ansatte på skolen skal følge med på elevenes sosiale situasjon og gripe inn når elever ikke har det bra. Å oppfylle denne plikten kan være utfordrende og krever en spesifikk kompetanse. Dette kurset kan bidra til å øke denne kunnskapen. I dette webinaret vil det fokuseres på hva du som lærer/pedagog/ ansatt kan gjøre for å følge med på hvordan elevene har det sammen. Kurset gir en innføring i metoden innsikt gjennom innblikk.

Innhold:
Systematisk arbeid med å følge på elevenes kommunikasjon og samspill ved bruk av:
• Sosiogram
• Observasjon
• Samtaler

Etter endt fagdag vil deltakerne ha konkrete redskaper de kan bruke for å kunne forstå og analysere samspill mellom elever og avdekke om mobbing / trakassering foregår i klassen. Det vil bli lagt opp til refleksjonsoppgaver i tillegg til tradisjonell undervisning. Det vil bli lagt inn pauser og lunsj i løpet av dagen. For å delta må du ha tilgang til en PC eller smarttelefon. Webinaret vil bli arrangert via en webinarplattform som ikke krever ekstra programvare. Du bare trykker på tilsendt link - så er du med.

Kursholder: Tove Flack, leder av Innblikk AS

Tove Flack har doktorgrad i spesialpedagogikk, med tema relasjonell mobbing. Tove har tidligere arbeidserfaring fra skolen og fra arbeid i PP- tjenesten. Fra 2003 - 2020 arbeidet hun ved Læringsmiljøsenteret i Stavanger og driver i dag firma Innblikk AS som blant annet utvikler metodikk for å følge med på psykososialt miljø og avdekke mobbing i skoler, barnehager og på arbeidsplasser. Tove er en kjent og mye brukt foredragsholder innenfor tematikken mobbing.

Priseksempler:
• Internkurs på arbeidsplassen: kr 30.000,-
• Digitale kursoppsett fra studio: fra kr 450.000,- for organisasjoner med inntil 100 deltakere (i tillegg kommer kr. 12 pr. streaming-link).
• Alle priser er eks. mva. og eks. reisekostnader

Målgruppe for kurset:
Bestillingskurs! Dette kurset kan du bestille og tilpasse til egen arbeidsplass.