Selvhjelpskurs - bedriftsinterntKursarrangør: Argana Helse
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Pris: 2.500

Vi tilbyr skreddersydde selvhjelpskurs for terapeuter, organisasjoner og rehabiliteringssentre. Ønsker du deg enkle, praktiske, konkrete teknikker for å finne veien til bedre helse.

Innhold
Ønsker du deg enkle, praktiske, konkrete teknikker for å finne din vei til bedre helse, og tett oppfølging underveis i prosessen? Da er online-kurset Bli sjef for egen rehabilitering noe for deg. Dette kurset gir deg de verktøyene du trenger for å bli ordentlig kjent med hva som påvirker deg på godt og vondt. Videre lærer du å bli bevisst på hva du vil, og på hvordan du kan nå målene dine.

Dette lærer du på kurset:
I første del av kurset lærer du å bli bevisst hva som påvirker helsa di på godt og vondt. Du lærer å bli bevisst på hvilke ressurser du har, og bli bevisst på hva du faktisk kan. Du lærer å holde fokus på din egen prosess, ut fra situasjonen din her og nå, og du får lære hvordan du kan beskytte deg mot negativ påvirkning fra andre. Sist men ikke minst, får du lære hvor viktig det er å være glad i deg selv, og snill mot deg selv. Det siste er faktisk en forutsetning for å komme videre. Hvis du har lite energi, lærer du hvordan du kan fokusere den lille energien du har, på det som er viktigst. Det kan hende du trenger å trene på å gi litt blaffen, å la være å forholde deg til krav og press fra andre, og redusere kravene du stiller til deg selv.

I del 2 av kurset lærer du å kartlegge situasjonen din så detaljert som nødvendig, ut fra der du er. Helt konkret handler det om å se på hva du blir dårlig av å gjøre, hva du blir bedre av å gjøre, når på dagen har du det best eller verst, hva i omgivelsene du reagerer på, osv. Kartleggingen er viktig på flere måter. Den skal gi grunnlaget for hva du kan jobbe med for å få det bedre, og kan hjelpe deg til å bli mer bevisst på hva du trenger hjelp til.

I del 3 lærer du å sette deg mål. Hvilke mål du skal sette deg, er det du som bestemmer. Hvor vil du? Hva er ditt høyeste ønske? På veien dit, er det viktig å jobbe med små, enkle delmål. Et lite skritt om gangen vil etter hvert føre deg dit du vil.

Del 4 og 5 handler om hvordan du kan nå målene dine, og hvordan holde fokus underveis i prosessen. Det er ikke alltid det går etter planen, og da er gode verktøy fint å ha. Når du opplever at målene dine er vanskelige å nå (og det vil du helt sikkert oppleve), lærer du hvordan du kan gjøre endringer og justeringer underveis. Du lærer å se på veien fram mot målene dine som læring, eller som jobben din – den viktigste jobben i livet ditt.

Til slutt får du et smertelindringskurs, hvor du lærer noen enkle og virkningsfulle teknikker for å lindre smerter. Disse teknikkene kan du bruke når som helst når du trenger det.

Kurset består av 6 videoer som du får tilsendt på epost en gang pr. uke. I tillegg får du et arbeidshefte med konkrete oppgaver til hver av videoene. Du får også bli med i en lukket facebook-gruppe, hvor jeg vil gi generell veiledning, og du kan stille spørsmål relatert til kurset. Facebook-gruppen vil også fungere som en ressursgruppe og selvhjelpsgruppe. Dere som går kurset sammen kan gi hverandre støtte og oppbakking, og knytte kontakt om dere vil det. En time personlig veiledning, er inkludert i prisen på kurset.

Du kan jobbe med kurset i ditt tempo og på din måte. Det er ikke noen krav til prestasjon. Det viktige er hva du får ut av det i ditt liv. Ikke vær redd for at det skal være vanskelig, eller slitsomt. Jeg gir deg god hjelp og oppfølging underveis.

Hvordan vil du ha det etter kurset?
• Du vet hva du vil, og hvordan du vil ha det. Dermed kan du gjøre de valgene som er riktige for deg, i ditt liv.
• Du har verktøyene til å kunne bygge opp din egen helse på din måte, og du vet hva du trenger hjelp til, og hva slags hjelp.
• Du har fått større trygghet, og økt innflytelse over ditt eget liv. Dermed har du blitt sjef i ditt eget liv.
• Du har lært noen gode teknikker for smertelindring, som du kan bruke når du trenger det. Dermed kan du kanskje redusere bruk av smertestillende medisiner, og spare penger på behandlinger.
• Du slipper å famle i blinde, og bruke unødvendig mye tid, krefter og penger på å få hjelp.
Kurset erstatter ikke behandlinger hos lege eller andre terapeuter. Det er viktig at du oppsøker lege når du trenger det, og det kan være nødvendig å gå til behandling eller terapi også, hvis plagene dine er omfattende.

Målet mitt med dette kurset er at du skal slippe noe av frustrasjonen og usikkerheten som kan komme når en lever med kroniske plager. I tillegg ønsker jeg du skal se at det går an å få et godt liv igjen, selv om du har store og omfattende plager. Det er ikke sikkert livet blir akkurat som før, eller at alle plagene blir borte. Men når du begynner å spille på lag med deg selv, og har verktøyene som hjelper deg med det, kan livet bli ganske bra allikevel.