Rallylydighetskurs



Kursarrangør: Gjøvik Hundeklubb
Sted: Breiskallen fotballbane
          Oppland, Gjøvik
Kursadresse: Skolevegen 26, 2827 Hunndalen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Fredag 18–20. lørdag og søndag 09-15
Varighet: 1 helg
Pris: 1.500

Vi tilbyr rallylydighetskurs for hund. Har du lyst til å begynne å trene rallylydighet, men vet ikke hvor du skal begynne? Har du prøvd litt, og trenger hjelp til å komme videre? Trener du aktivt, men vil få litt system i treningen?

I denne hundesporten er glede, samspill og holdninger det aller viktigste. Ønsket er at alle øvelsene utføres på en naturlig og flytende måte. Det er viktigere med samarbeid, godt humør og en positiv holdning - enn presisjon. Øvelsene kan bestå av momenter fra lydighet, freestyle og agility alt etter hvilken av de 4 klassene man går i. Rallylydighet utføres ved at man orienterer seg etter de 15 – 22 nummererte skiltene som er satt sammen til en bane, av en dommer. Skiltene forteller deg hva du skal gjøre, enten på stedet eller videre til neste skilt - derav navnet Rally. Mellom øvelsene som står på skiltene skal ekvipasjen gå line-føring/fri ved fot, dersom ikke annet er beskrevet på skiltet.
(Hentet fra NRL)

På dette kurset vil vi ta for oss hvordan du kan trene rallylydighet, uansett hvilket mål du har. Hvordan du kan trene inn de forskjellige øvelsene, og hvordan du kan trene for at du og hunden din skal kose dere sammen på rallybanen. Vi vil også ha fokus på banebygging.

Målet er å gi dere verktøy til å trene videre på egenhånd og/eller i treningsgruppe der du trener :)

Kurset passer for alle raser, og det kan være lurt at hunden kan de vanligste kommandoene, sitt, ligg og innkalling.

Det er 8 plasser på kurset, for at alle skal få god oppfølging gjennom helgen.

Fredag - 18-20 Teori og bli kjent
Lørdag - 10-15 Trening på Beiskallen
Søndag - 10-15 Trening på Breiskallen