Sportsfly, Light Aircraft Pilot Licence (LAPL) nettkurs + praksis



Kursarrangør: Oslo Flight Academy
Sted: Klanten Flyplass (Hallingdal Flyklubb)
          Buskerud, Gol
Kursadresse: 3550 Gol
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Pris: 9.990 + praksis

Vi tilbyr teorikurs til Light Aircraft Pilot Licence (LAPL) som nettbasert undervisning pluss praksis. Det vil si at du tar teorien på nett og flyr i din lokale flyklubb!

Teorien til LAPL og PPL er identisk. På mange måter tilbyr disse to sertifikatene de samme rettighetene, men LAPL kan oppnås til en lavere pris. Dette skyldes at det er lavere timekrav til det praktiske programmet (30t kontra 45t). Ellers ligger den største forskjellen mellom et PPL og et LAPL i størrelsen på flyet du kan fly, samt at et LAPL kun er gyldig i Europa mens et PPL er gyldig i hele verden.

Teorikurs
Teorikurset til LAPL er likt som det til PPL. Det inneholder ni lærebøker og 33 nettbaserte innsendingoppgaver med et varierende antall spørmål. Det er lærerstyrt retting, og nettlærer er tilgjengelig for spørsmål. All teori foregår på nett. Hvor og når du vil.

Teorien består av følgende ni fag:
1) Air law and ATC procedures (Lover og Bestemmelser)
2) Human performance (Menneskelige ytelser)
3) Meteorology (Meteorologi)
4) Communications (Flytelefoni)
5) Principles of flight (Flygeteori)
6) Operational procedures (Operasjonelle prosedyrer)
7) Flight performance and planning (Ytelser og planlegging)
8) Aircraft general knowledge (Fly og Motorlære)
9) Navigation (Navigasjon)

Hvordan du går frem:
1) Teorikurs:
Kurset kan du bestille direkte i nettbutikken vår.

2) Flymedisinsk undersøkelse:
Vi anbefaler at du tar legeundersøkelsen tidlig i prosessen. Selv om de medisinske kravene ikke er så veldig strenge så kan det fortsatt være smart å ta legeundersøkelsen før du investerer for mye tid og penger i flygerutdannelsen. Legeattest for LAPL kan du få hos din fastlege. Alternativt kan du benytte en flylege.

3) Praktisk program:
Flygingen gjøres hos din lokale flyklubb. Den praktiske delen består av minimum 30 timer flyging med instruktør. Her lærer du å håndtere flyet i mange ulike situasjoner, både normal operasjon og nødprosedyrer.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker teorikurs til Light Aircraft Pilot Licence (LAPL) som nettbasert undervisning pluss praksis.

Aldersgrense:
Det finnes ingen aldersgrense for å ta flytimer, men for å fly et motorfly solo, altså fly alene, må du ha fylt 16 år. For å få utstedt et LAPL så må du ha fylt 17 år. Det er heller ingen øvre aldersgrense, så lenge man består den flymedisinske undersøkelsen.

Vis flere tilsvarende kurs: