Privatflyger (PPL-sertifikat)



Kursarrangør: Bodø Flyklubb
Sted: Nordland, Bodø
Nordland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

For å bli privatflyger (PPL-sertifikat) må du gjennom et teorikurs og et flykurs. Teorikurset kan gjøres via en flyklubb, f.eks. Bodø Flyklubb, en kommersiell flyskole eller som brevkurs hos Luftfartsskolen.

For å bli trafikkflyger (CPL-sertifikat) kan du fortsetter du herfra og går videre til en kommersiell flyskole som utdanner resten av det som kreves for CPL. Noen velger også å gå rett på CPL-utdanning, men du må likevel gjennom samme type flygning på denne måten. En fordel med PPL først er at du da får en god forsmak på flygingen, og på den måten bedre er i stand til å avgjøre om du virkelig vil bruke 300-500.000 kr ekstra for å få deg denne utdannelsen.

Praktisk flyging:
Flyinstruksjon foregår hele året men mest mellom mars og september pga værmessige faktorer. Elevene får tildelt en hovedinstruktør, men flyr også turer med andre instruktører innimellom.

Normalt tar det ca 2-3 timer instruksjon for hver leksjon. Mest i begynnelsen og minst i slutten. Den praktiske flygingen er lagt opp med 33 turer, hvorav 7 turer er soloflyging. Kravet fra luftfartstilsynet er 45 klokketimer flytid, men dette varierer med elevens progresjon. For kostnader for lån av fly, se Priser.

"Perfekt" hyppighet på flygingen for best framgang og progresjon sies å være mellom 1 og 3 turer i uken, men her er svært stor forskjell fra elev til elev. At det kan ta uker, kanskje måneder mellom flygninger er helt normalt. Faktorer som bestemmer dette kan være jobb, skole, familie, økonomi, fritid, motivasjon og sikker mye mere.

Vis flere tilsvarende kurs: