Politikk og menneskerettigheter - Nettstudier



Kursarrangør: Akademiet
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Oppstart fortløpende
Varighet: 1 semester
Pris: 10.600

Vi tilbyr nettstudiet Politikk og menneskerettigheter. Politikk og menneskerettigheter er et programfag på studiespesialiserende utdanningsprogram.

Om faget:
Faget handler om politikk på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Et hovedområde er norsk politikk, det innebærer hvordan man kan bli hørt gjennom å bruke medier, være med i organisasjoner og stemme i valg. Et annet hovedområde er internasjonal politikk, der en
undersøker aktuelle konflikter, og hvordan en kan samarbeide for å få slutt på disse. Et tredje hovedområde er institusjoner som fremmer og håndhever menneskerettighetene, og tiltak som kan forhindre brudd på menneskerettigheter.

Faget gir de nødvendige verktøyene til å gå bak nyhetsbildet og analysere aktuelle nasjonale og internasjonale hendelser. I så måte er faget nyttig både til å svare godt på eksamensoppgaver, samtidig som det er nyttig for å kunne argumentere overbevisende på andre arenaer, noe du vil kunne bruke lenge etter at kurset er ferdig.

Forkunnskaper:
Det vil gi deg et fortrinn å ha tatt 140 årstimer sosiologi og sosialantropologi fra VG2 studiespesialisering, men det er ikke er nødvendig.

Eksamen:
Eksamensformen er skriftlig. Eksamen er sentralgitt, som betyr at dato for eksamen settes av utdanningsdirektoratet (udir.no).

Fagkoder:
Privatister som skal ta eksamen melder seg opp med fagkoden SAM3020.

Omfang og støtte i Lånekassen:
Politikk og menneskerettigheter utgjør 140 årstimer, dette tilsvarer 33% studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over ett semester. Du må minimum ha 50% studiebelastning pr. semester for å være støtteberettiget i Lånekassen.