Personlig trener utdannelse



Sted: Vest-Agder, Kristiansand
Vest-Agder
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning (30 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 10 studieblokker
Pris: 56.900
Neste kurs: 12.05.2024 | Vis alle kursdatoer

AFPT har utviklet sin utdannelse for å øke kvaliteten på Personlige Trener og tilby den mest komplette utdannelsen på markedet. Etterspørselen etter kompetanse i treningsmarkedet har hatt en eventyrlig vekst gjennom det siste tiåret og utviklingen ser ikke ut til å stoppe opp.

Utdannelsen er utviklet for å gi deg de verktøyene som markedet i dag etterspør. Med den siste kunnskapen, praktiske verktøy og et fantastisk lærerteam gleder vi oss til å gjøre deg til en del av Norges fremtid innen helse. Siden tidlig 2000-tall har Personlig Trening blitt sett på som en av verdens raskest voksende helseyrker og behovet for kompetanse øker fortsatt.

AFPT inngikk i 2014 inngått en avtale med Høgskolen i Østfold som innebærer at vi har gleden av å gi 30 studiepoeng på vår Personlig Trener utdannelse. NB! Dette gjelder kun innlandsstudier.

Målsetning:
Som Personlig Trener er markedet i teorien enormt, men det kreves uansett en forståelse av behovet som finnes. Vår utdannelse har som målsetning å gi Deg det du trenger for å treffe markedet og bygge din virksomhet. Utdannelsen skal gi deg all teori og praktisk kunnskap fra emner som grunnleggende anatomi, via treningslære og ernæring, til salg- og coachingkunnskap, i tillegg til kompetanse innen alle de metodene som behøves i markedet i dag.

Obligatorisk førstehjelp:
Studiet inneholder og inkluderer også obligatorisk førstehjelp fra enten Norsk Luftambulanse eller Norges Røde Kors eller tilsvarende aktør.

Lærere og forelesere:
Vi har samlet det vi mener er det mest komplette lærerteamet i noen Personlig Trener utdannelse. Lærerne inkluderer fysioterapeuter, manuellterapeuter, personlige trenere, naprapater, osteopater, ernæringsfysiologer, styrkeløftere og vektløftere, massører og coacher for å tilby deg de beste lærerkreftene tilgjengelig i dag. Dette kombinert med praktisk daglig erfaring, forfatter- og utdannelseserfaring, formidlingsevne og engasjement gjør at vi mener våre lærere representerer det ypperste i vårt fagnivå.


Eksamen/sertifisering:
For godkjent utdannelse hos AFPT skal følgende delmoment være gjennomført:

1. Obligatorisk fremmøte:
Vi krever 80 % obligatorisk deltagelse ved undervisningen. Fremmøtet vil registreres ved fremmøtelister. Ved over 20 % fravær vil studenten miste rett til å avlegge eksamen. Det er den enkelte studentens ansvar å sørge for at de krysser av ved tilstedeværelse.

2. Arbeidskrav:
Elleve multiple choice tester skal gjennomføres og bestås før kandidaten gå opp til eksamen. Arbeidskravene inkluderer 20 spørsmål hvor man må ha 16 riktige for bestått. Dersom man ikke består gjelder en karantenetid per ikke beståtte tema, på en uke. Arbeidskravene gjelder følgende temaer:
• basal anatomi & fysiologi
• muskelfysiologi
• skjelettlære
• spesifikk muskelanatomi
• treningslære styrke
• Programdesign
• treningslære utholdenhet
• kosthold og ernæring
• bevegelighet & skader
• tilpasning til kundegrupper
• individualisering

3. Teoretisk eksamen:
Eksamen består av en kasusbasert hjemmeoppgave. Det kreves totalt 80 % korrekt besvarelse for godkjennelse, dersom studenten har godkjent søknad hos HiØ kreves det karakteren BESTÅTT eller bedre for å få godskrevet studiepoengene.

4. Praktisk eksamen:
Denne består av en times praktisk gjennomgang i studio. Dette innebefatter utførelse av et antall trenings- og stretchingøvelser, samt at den enkelte student skal kunne forklare og vise elementer tilknyttet disse. Her karaktersettes BESTÅTT/IKKE BESTÅTT. For karakteren VEL BESTÅTT kreves 95 % korrekt på både teoretisk og praktisk eksamen.

5. Deltagelse på og gjennomføring av Førstehjelp:
Tidligere bevis er ikke tellende og alle studenter må gjennomgå dette delmomentet før avleggelse av eksamen.

6. Betalte studieavgifter:
Alle studieavgifter skal være betalt i sin helhet før eksamen kan avlegges. Ikke betalt studieavgift fører automatisk til at studenten mister retten til å avlegge eksamen.