Pårørendegrupper



Kursarrangør: Tilliten Beate Gundersen
Sted: Nordstrand
          Akershus, Ski
Kursadresse: Munkerudtunet 10, 1164 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Pris: 2.500 pr mnd

Vi tilbyr pårørendegrupper. I trygge pårørendegrupper kan du med en utforskende og aksepterende tilnærming snakke om livets utfordringer med andre som kan stå der sammen med deg. Pårørende i nær relasjon til personer som sliter med rus eller annen sykdom, opplever ofte stå alene med egne problemer.

Innhold:
Følelser av maktesløshet, skam og redsel kan være overveldende. Mange isolerer seg, eller føler seg innestengt. Nytten med å treffe andre i liknende situasjon som kan relatere seg til hverandres erfaringer kan ofte oppleves som et pusterom i en utfordrende og krevende livssituasjon. Mange står i en hjelperrolle og sliter med egne grenser og med å ta vare på seg selv og egne behov. I en slik situasjon blir man ofte utbrent. I en gruppe kan andres erfaringer gi inspirasjon og håp. Det skjer ting i en gruppe, og vi relaterer oss til mange ulike fra vi er barn.

Som en fargepalett skapes det et mangfold av kunnskap og samspill. Alle bringer med noe inn i pårørendegruppen i kraft av å bare være en del av gruppen og dele med seg, og vil samtidig høste av hva andre bringer inn. Det kan bidra til å normalisere følelser og skape klarhet i egen situasjon.

Hvordan det er å være deg i en pårørendegruppe, kan gi gode innsikter i egne mønstre som også gjenspeiler seg utenfor gruppen, i familien, blant venner eller på arbeidsplassen.

.Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker å være med i en pårørendegruppe

Annet:
• Gratis parkering rett utenfor
• Umiddelbar nærhet til offentlig transport