PADI Rescue DiverKursarrangør: Oslofjorden Dykkesenter
Sted: Vollen Marina
          Akershus, Asker
Kursadresse: Slemmestadveien 416, 1390 Vollen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 5 dager
Pris: 3.990
Neste kurs: 08.06.2020 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr dykkerkurs i PADI rescue diver. "Det beste og morsomste kurset jeg noensinne her tatt”. Det er et helt vanlig utsagn å høre fra slitne og glade dykkere som er ferdige med sitt PADI Rescue Diver kurs.

Det virker kanskje rart at det skal være morsomt å trene på noe så alvorlig som redning, men dette er faktisk også det morsomste kurset for både elever og instruktøren!

Innhold:
På dette kurset lærer du livreddende førstehjelp gjennom Emergency First Response og livredning og forebygging av ulykker gjennom Rescue-programmet til PADI. Dette er et veldig action-fylt kurs, så du får regne med å være sliten søndags kveld.

Mandag er det Førstehjelps teori, Torsdag og Fredag er det Rescue teori, og i helgen er vi i sjøen og øver på det praktiske. Om du har en sertifisering innen førstehjelp, som inneholder hjerte og lungeredning og ikke er eldre enn 12 mnd, er du egentlig kvalifisert hva førstehjelp angår, men vi anbefaler likevel at du deltar på vår førstehjelpsundervisning, da den har et stort fokus på drukning og dykkerelaterte ulykker. Om du kan dokumentere gyldig førstehjelpsertifisering får du kr 400,- i avslag.


Program:

Mandag, kl 17:30 - 21:00)
Førstehjelpsteori - På dykkesenteret

Torsdag, kl 17:30 - 20:30)
Rescue Teori - På dykkesenteret

Fredag, kl 17:30 - 20:30)
Rescue Teori - På dykkesenteret

Lørdag, kl 09:00 - 16:00)
Sjøtrening - Sted blir bestemt i løpet av uken. Kommer an på vær og vind

Søndag, kl 09:00 - 16:00)
Sjøtrening - Sted blir bestemt i løpet av uken. Kommer an på vær og vind


Kursmateriell / sertifisering:
Kursavgiften inkluderer alle kursmaterialer og sertifisering som Emergency First Responder og Rescue Diver.

Hva lærer du på kurset?
Du lærer å identifisere og forebygge dykkerulykker før de inntreffer, og hvordan man handler hvis de tross alt skulle oppstå. Kurset gir deg MYE praktisk trening gjennom simulerte nødstilfeller, og viser deg viktigheten av å forebygge problemer og hvordan man leder arbeidet i en nødssituasjon. Områder som behandles er selvhjelp, stress hos dykkere, førstehjelp ved dykkerulykker, ledelse av en nødssituasjon, problemer med utstyr og prosedyrer for redning og assistanse av både beviste og bevisstløse dykkere.

Til tross for at emnet er alvorlig, er kurset både givende og morsomt. Det er ikke overraskende at mange dykkere synes at PADI Rescue Diver kurset er det mest verdifulle og morsomme kurset de noen sinne har tatt.

Praktiske opplysninger:
Det må være minst 2 påmeldte for at kurset skal gjennomføres. Vi starter nytt advanced kurs hver annen uke. Kurset går over en ettermiddag og to fulle dager. Se kalenderen ovenfor for tider. Om du sliter litt med at tiden ikke strekker helt til i hverdagene eller du bor et stykke unna, så går det an å ta teorien online så du slipper å møte på torsdagen i kursuken. Om dette høres ut som en bedre løsning for deg, gi oss beskjed om dette så sender vi deg en link til teorien. Dette utgjør ingen prisforskjell i kurset.

Om du aldri har dykket i tørrdrakt, anbefaler vi at du tar et tørrdraktskurs i forkant om du ønsker å ta det i den noe kjøligere perioden av året. Vi kan sette dette kurset opp for deg individuelt, eller du kan delta på et av våre oppsatte kurs. (De fleste som velger å ta tørrdraktsopplæringen kun som et emnedykk i forbindelse med Advanced oppdager at de bruker mesteparten av de andre dykkerne på kurset til å få kontroll over drakt og oppdrift, og lærer derfor lite annet. Så ta det som et godt råd). Om du tar kurset når temperaturen i vannet er fin, er det ikke noe problem å ta kurset i våtdrakt om du ønsker det.

Målgruppe:
For å delta må du være minst 12 år (Du sertifiseres som junior fram til fylt 15 år). Du må også være sertifisert PADI Advanced Open Water Diver eller ha tilsvarende utdanning fra annen organisasjon.

For å kunne gjennomføre dykkerkurs i Norge må du ha legesjekk, men dette kravet gjelder kun for grunnkurset. Du må likevel fylle ut dette legeskjemaet og om du må svare ja på noe på skjemaet og du ikke kan forevise legesjekk for dykking som er nyere enn 12 mnd, må du ta legesjekk. Kravet om legesjekk gjelder også om du har har alvorlige endringer i helsetilstand siden sist legesjekk for dykking, uavhengig av tidsforløp.

Hva skjer etter kurset?
Etter du har tatt rescue kurset et par forskjellige veier du kan gå. Du kan fortsette å ta flere specialty-kurs og når du har tatt 5 av disse kursene kan du bli sertifisert PADI MASTER SCUBA DIVER ! Det andre valget er å gå opp til PADI DIVEMASTER. Då får du sjansen å begynne å jobbe som Divemaster og lede dykkeaktiviteter. Å husk at vi på Oslofjorden Dykkesenter trenger alltid flinke Divemastere, så sett i gang så kanskje du får deg en jobb innen favoritthobbyen din!

Vis flere tilsvarende kurs: