PADI Enriched Air SpecialtyKursarrangør: Oslofjorden Dykkesenter
Sted: Vollen Marina
          Akershus, Asker
Kursadresse: Slemmestadveien 416, 1390 Vollen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 1.990
Neste kurs: 05.06.2020 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr dykkerkurs i PADI Enriched Air Specialty. Definitivt et av de mest populære emnekursene og det er enkelt å forstå hvorfor. Man får mulighet til lengre bunntid ved å puste en gass som inneholder mindre nitrogen en luft.

Ved å redusere mengden av resterende nitrogen i kroppen etter endt dykk så får man også økt tillatt bunntid på et evt. gjentatt dykk, eller redusert overflateintervall mellom to dykk, eller en kombinasjon av begge. Så fordelene ved å ta et Nitrox - Enriched Air kurs er mange! Spesielt når man gjør flere, lange dykk flere dager på rad.

Gjennomføring:
Siden Nitrox-kurset i hovedsak er et teoretisk kurs holder vi dette i første omgang som et E-learning kurs på nettet. Det er den aller enkleste måten å ta Nitrox-lappen på, da du kan ta teorien i eget tempo på dataen din og når du er ferdig med det, kommer du innen oss på Oslofjorden Dykkesenter for en praktisk gjennomgang av merking, fylling og analysering av gass. Vi setter også opp kurset i klasserom med instruktør, men litt avhengig av tid og plass.

Hva er egentlig nitrox?
Per definisjon så er enhver blanding av nitrogen og oksygen definert som Nitrox. Så det vil jo si at luft er en Nitrox. Luft blir betegnet som en 21% Nitrox-blanding på grunn av at luft har et oksygeninnehold på 21%. Begrepet Oksygenberiket luft (Enriched Air Nitrox, EAN) er kanskje den mest korrekte betegnelsen på den gassblanding vi snakker om her da Nitrox, innenfor dykkemiljøet, har etterhvert blitt definert som oksygenberiket luft med oksygeninnhold på mellom 21 % og 50%. Veldig vanlig blanding man dykker på er 32% Nitrox. Vanskelig? Slapp av, dette lærer vi alt om på kurset!

Målgruppe:
For å delta må du:
• Være minst 10 år (sertifiseres som junior fram til fylt 15 år).
• Være sertifisert PADI Open Water Diver eller ha tilsvarende utdanning fra annen organisasjon.

Vis flere tilsvarende kurs: