PADI Deep Diver Specialty



Kursarrangør: Oslofjorden Dykkesenter
Sted: Vollen Marina
          Akershus, Asker
Kursadresse: Slemmestadveien 416, 1390 Vollen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 helg
Pris: 2.990

Vi tilbyr kurs i PADI Deep Diver Specialty. På et Deep Diver kurs lærer du de riktige prosedyrene og teknikkene for dykking ned til 40 meter. Med et dybdesertifikat er du bedre rustet til å gjennomføre en rekke dykk, for eksempel på dype vegger og vrak.

Her lærer du både teoretisk og praktisk om dykking til dypere enn 30 meter. Etter endt kurs er du sertifisert til å dykke til 40 meter, det som regnes som den absolutte grensen for vanlig sportsdykking. Under dyp-dykket kurset får du sannsynligvis opplevd hva «dybderus» er, og hvordan vi skal forholde oss til det. Krav til sikkerhet øker radikalt med dybden, og dette skal vi lære mer om på kurset, både gjennom teorien og praksisen.

For å kunne gjennomføre dykkerkurs i Norge må du ha legesjekk, men dette kravet gjelder kun for grunnkurset. Du må likevel fylle ut dette Medisinsk Skjema 2022_PDF og om du må svare ja på noe på skjemaet og du ikke kan forevise legesjekk for dykking som er nyere enn 12 mnd, må du ta legesjekk. Kravet om legesjekk gjelder også om du har har alvorlige endringer i helsetilstand siden sist legesjekk for dykking, uavhengig av tidsforløp.

Gjennomføring
For å ta kurset må du være 15 år og ha PADI Advanced sertifisering eller tilsvarende fra en annen organisasjon.

Ved påmelding vil dere få tilsendt linken til teorien. Denne må dere være ferdige med til kurset starter. Kursdag 1 vil vi gå gjennom det dere har lest for å være sikre på at dere har fått med dere alt for å kunne gjennomføre trygge dykk til 40m. Så kjører vi ut til et egnet sted og gjennomfører 2 dykk. Kursdag 2, dagen etter, vil vi gjennomføre det siste dykket ned til 40m.

I praksisen i sjøen går vi gjennom en rekke ferdigheter og øvelser som man må mestre for trygt å kunne dykke så dybt. Her legges det fokus på sikkerhet ved utføring av sikkerhetsøvelser kombinert med grunnleggende ferdigheter som maske-øvelser, tom-for-luft situasjoner, oppstigninger, linelegging og en del annet.

I kurset lærer du også om hvordan rigge til før et dyp-dykk. Hva er spesielle prosedyrer, spesielt utstyr og hvordan tilrettelegge før et trygt dyp-dykk.

Hva må du ha med?
Det anbefales har du har eget komplett utstyr, men du kan selvsagt leie under kurset. Personlig utstyr som maske, snorkel og svømmeføtter må du ha selv og er ikke mulig å leie!

Du må også ha egen spole/linerull, decobøye, kniv/linekutter og lykt. Har du ikke dette, kan dette kjøpes under kurset i butikken vår med 10% kursrabatt.

Hva skjer etter kurset?
Etter kurset er det på tide å bruke de nye ferdighetene dine. Har du tenkt på å gå videre med teknisk dykking? Les mer om det HER

Vis flere tilsvarende kurs: