Norsk 1/2år - Online Live



Kursarrangør: Akademiet
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Mandager kl 12:30 - 16:00 eller torsdager 12:30 - 16:30
Varighet: 6 måneder
Pris: 20.900

Vi tilbyr liveundervisning i Norsk 1/2år. Norsk muntlig og skriftlig er ett av de seks minstekravs fagene som gir studiekompetanse.

Hvorfor norsk?
Du trenger norskfaget for å få generell studiekompetanse.
Kurset Norsk 1/2år har samme kurspensum som Norsk (helår), men undervisning gjennomføres i løpet av et halvt år med undervisning to dager i uken i motsetning til en dag i uken for Norsk (helår).

Om fagene:
Norsk er et sentralt fag for kulturforståelse, kommunikasjon og dannelse. Faget bygger på et tekstbegrep som inkluderer muntlige, skriftlige og sammensatte tekster, der skrift, lyd og bilder spiller sammen. God skriftlig og muntlig fremstillingsevne er et helt sentralt i både utdanning og yrkesliv, og norsk er derfor et viktig redskapsfag. Undervisningen i norsk er delt inn i en skriftlig og en muntlig del. Vi gjennomgår ulike oppgavetyper som blir gitt til eksamen, og du får mange tips om hvordan du kan disponere besvarelsen din. Du vil jobbe både med hovedmål og sidemål. Undervisningen i muntlig er delt i to hovedtemaer; språk og litteratur. Her går vi gjennom norsk språkhistorie og litteraturhistorie, fra vikingtiden og opp til våre dager.

Om Akademiet Live:
Med Akademiet LIVE følger du undervisningen på nett i vårt digitale klasserom. Hvert fag har to faste livesendte undervisningsøkter i uken. Du logger på og følger undervisningen fra hvor du selv ønsker, du kan stille spørsmål til læreren direkte og danne kollokviegrupper med dine medstudenter. Opptak av alle undervisningsøkter er tilgjengelig, om du ønsker repetisjon eller har gått glipp av noe.

Målgruppe:
Alle trenger norsk for a få generell studiekompetanse. Akademiet LIVE passer for deg som ønsker å studere hvor du vil, men også vil ha struktur og oppfølging.

Forkunnskaper:
Fullført grunnskole eller tilsvarende

Fagkoder og eksamen:
• Privatister som skal ta norsk studiespesialisering eller 23/5 regelen skal melde seg opp til eksamen på privatistweb i følgende koder:
NOR1211- Norsk hovedmål
NOR1212- Norsk sidemål
NOR1213- Norsk muntlig

• Privatister som skal ta norsk som påbygging med eller uten fagbrev etter yrkesrettet utdanningsløp skal melde seg opp til eksamen på privatistweb i følgende koder:
NOR1231- Norsk hovedmål
NOR1232- Norsk sidemål
NOR1233- Norsk muntlig

Eksamen:
Det er tre eksamener i norsk, én skriftlig sentralgitt eksamen i hovedmål, én i sidemål, samt en lokalgitt, muntlig eksamen. Dato for lokalgitt eksamen settes av ditt eksamenskontor.

Omfang og støtte i Lånekassen:
Norsk utgjør 393 årstimer, dette tilsvarer 47% studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over to semester. Du må minimum ha 50% studiebelastning pr. semester for å være støtteberettiget i Lånekassen.