NS-EN ISO 50001 Energiledelsessystemer



Kursarrangør: Standard.no
Sted: Radisson Blu Park Hotell
          Akershus, Bærum / Sandvika
Kursadresse: Fornebuveien 80, 1366 Lysaker (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 1 dag
Pris: 5.400
Neste kurs: 07.05.2024 | Vis alle kursdatoer

Standarden for energiledelse, ISO 50001, er en viktig referanse for virksomheter som jobber målrettet og systematisk med energieffektivisering. Dette kurset gir deg en innføring i kravene i ISO 50001 Ledelsessystemer for energiledelse slik at du kan utvikle, drifte og/eller vedlikeholde et ledelsess

Kursbeskrivelse
Det stilles stadig høyere krav til redusert energibruk i samfunnet og næringslivet generelt, så energiledelse er relevant for alle typer virksomheter.
Etablering av et ledelsessystem for energiledelse er et virkemiddel for å få kunnskap om energiforbruket i virksomheten og hvordan vi kan styre og optimalisere dette. Kurset gir deg en innføring i kravene i standarden med fokus på overvåking, styring og reduksjon av energiforbruket i bedriften. Kurset tar også for seg hvordan man kan integrere ISO 50001 i øvrige ledelsessystemer, basert på for eksempel ISO 14001.

Mål for kurset
Etter kurset vil du ha fått en helhetlig forståelse for hvordan et system for styring av energibruk bidrar til energieffektivisering, og du vil kjenne til kravene i ISO 50001, hvilke metoder som benyttes for å etterleve disse, og hvordan du sikrer god energiledelse og kontinuerlig forbedring.

Målgruppe:
Kurset egner seg godt for ledere, fagansvarlige for energistyring og for de som har funksjoner i bedriften hvor energistyring inngår som et krav. Kurset passer også for personer som har oppgaver i forbindelse med drift og vedlikehold av et ledelsessystem i henhold til ISO 50001.

Kursholder:
Magnus Robbestad har 25 års kompetanse innen kvalitetssikring og HMS fra industri, offentlig virksomhet, petrokjemi- og offshorevirksomhet. Han har lang erfaring som revisor for norske og internasjonale sertifiseringsorganer for akkreditert sertifisering innen NS-EN ISO 9001, NS-EN ISO 14001 og SN-BS OHSAS 18001.

Magnus Robbestad deltar aktivt i standardiseringsarbeid i Standard Norge som leder for den norske ISO 9001 komiteen, og som deltaker i komiteen for ISO 19011 og ISO 45001. Han har bistått et hundretalls bedrifter med kurs og rådgivning for sertifisering av ledelsessystemer i henhold til NS-EN ISO 9001, NS-EN ISO 14001,SN-BS OHSAS 18001, ISO 45001 og EQUASS.

Magnus Robbestad er sertifisert EOQ revisjonsleder og har mange års erfaring som foredragsholder for Standard Online AS.