NF Isklatreinstruktørkurs



Kursarrangør: Klatrekompaniet
Sted: Buskerud, Hemsedal
Buskerud
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: 6.900

NF Isklatreinstruktørkurs er en videreutdanning for godkjente klatreinstruktører som ønsker å utvide sitt arbeidsområde til også å innbefatte isklatring i fosseis.

Mål for kurset:Øke bevisstheten rundt sikker klatring på fosseis og bruk av økser på klippe (tørrøksing).

Målgruppe for kurset:
For deg som ønsker å jobbe som isklatreinstruktør.

Målsetning for kurset
Kurset er en videreutdanning for godkjente klatreinstruktører som ønsker å utvide sitt arbeidsområde til også å innbefatte instruksjon i og organisering av klatring på fosseis. Deltakerne skal bevisstgjøres om forutsetninger for sikker klatring på fosseis og bruk av økser på klippe (tørrøksing). De skal gjøres godt kjent med metodesett og tankegang for sikring på is og snø, dog ikke alpin vinterklatring. Deltakerne skal vise at de er klar over og tar hensyn til de spesielle farer man møter under klatring på fosseis, herunder skred, isras og faren ved å klatre med skarpt utstyr. I tillegg skal deltakerne være bevisste på valg av klær og utstyr til klatreturer i fosseis

Temaer under NF Isklatrieinstruktørkurs
Etter endt kurs skal deltakerne:
• Kunne mestre og vurdere utstyret som brukes ved flertaulengders klatring på fosseis og kunne forklare utstyrets ulike funksjoner, bruksområder og begrensinger, med særlig vekt på bruken av naturlige sikringsmidler ved klatring på fosseis, miks og snø. De skal forstå hva som er feil bruk av utstyret og hvilke konsekvenser det kan medføre.
• Ha en grundig forståelse av standard metodesett ved flertaulengders klatring på fosseis, med særlig vekt på sikringsplasseringer og forlengere, sikringskjeden, standplasser, klatring på enkelttau og dobbelttau, og evne til å bruke og vurdere dette.
• Kunne vurdere linjevalg i fosseis og finne hensiktsmessig og sikker plassering av standplass, og kunne grunngi disse valgene.
• Kunne bruke og vurdere teknikker for å bevege seg sikkert på bratt is og snø.
• Kunne bruke og vurdere standard metodesett for flertaulengders rappell på isruter, samt metoder for å ivareta deltakersikkerhet under flertaulengders rappell med en instruktør alene.
• Kunne ta i bruk standard metoder for kameratredning i situasjoner på fosseis.

Opptakskrav:
• Godkjent klatreinstruktør 1 lavland/høyfjell.
• Minimum 2 års erfaring med klatring av flertaulengders fosseruter i forskjellige områder.
• Sikkert og metodisk kunne lede grad WI4.
• Generell erfaring fra turer i fjellet vinterstid.
• Skredkompetanse tilsvarende NF grunnkurs skred eller tilsvarende egenerfaring.

Presisering: ”2 års erfaring” må forstås som 2 år med relativt høy egenaktivitet, med minst 15 taulengder i året på is, med et betydelig antall flertaulengders ruter. Kandidaten bør ha ledet flere ruter på WI4.

Vis flere tilsvarende kurs: