Munchdagene 2025



Kursarrangør: Nestor
Sted: Melsomvik
          Vestfold, Stokke
Kursadresse: Melsomvikveien 79, 3159 Melsomvik (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: 5.400
Neste kurs: 02.06.2025 | Vis alle kursdatoer

Vil du vite mer om Edvard Munchs liv og kunstverden? Vi blir aldri ferdige med Edvard Munch. Hver gang vi er på kunstkurs og foredrag kommer Munchs bilder inn som relevant sammenligningsgrunnlag - vi ser og undrer oss og vil vite mer

Over fire dagers fordypning skal vi undersøke vår viktigste kunsthistoriske nasjonalskatt! Med to ekskursjoner, til Åsgårdstrand og Kragerø, skal vi se hva det Munch selv kalte «Norges riviera», og hva disse byene hadde å si for hans motivvalg. Prosjektet er et samarbeid med

Programansvarlig og foredragsholder: Wenche Findal er dr. art i kunsthistorie og professor emeritus fra NTNU. Hele hennes kunsthistorieutdannelse er fra Universitet i Oslo, med magistergrad, doktorgrad og postdoktor i perioden 1989-2000. Les mer om Wenche her.

?De som bidrar i programmet:
Katja Aarflot
er kulturhistoriker, grunnlegger av Kultur-kameratene og formidler av Munch. Hun var prosjekt-leder for Munchjubileet i 2009 og 2013 samt for Kittelsenjubileet i 2014. Katja har utviklet Munch-vandringene i Kragerø og driver i dag Kultur-kameratene as.

Frank Høifødt er dr.art., kunsthistoriker, forfatter og kjent for kåserier og foredrag over ulike emner, med Edvard Munch som sin spesialitet.

Adelita Haukelidsæter har studert både folkemusikk og dans, drama, kultur samt fordypende studier om Edvard Munch. Adelita er medvirkende i Kammerteateret hvor Edvard Munchs liv og kunst blir formidlet gjennom hans egne bilder og tekster, fortelling, dikt og sang.


Program:
(Program med forbehold om endringer og tilstrekkelig antall deltagere)

Dag 1: (1100 - 1800 i Melsomvik)
Dagens tema: Hva er det med Munch - sett i et biografisk lys? Vi ser på forholdet til oppvekst og hjemmekultur, tidsånd og livserfaring. Film: Peter Watkins «Om Munch».

Dag 2: (kl 0900 - 1700 i Melsomvik)
Dagens tema: Hva er det med Munch - sett i et dybdepsykologisk perspektiv?

C.G. Jungs individuasjonsteori som analysemetode. Denne dagen kommer også Munch-forskeren Frank Høifødt og foreleser om «Livsfrisen», «Skuddet i Åsgårdstrand» og «Masker og mennesker hos Munch».


Dag 3 (kl 0900 - 1800 i Melsomvik og Åsgårdstrand)
Dagens tema: Hva er det med Munch - sett med et internasjonalt blikk? Transformasjon av form og innhold i Munchs kunst etter 1910. Etter lunsj reiser vi til Åsgårdstrand og besøker Munchs hus. Her blir det vandring til diverse landskaps- og bymotiver fra Munchs kjente bilder med skuespiller og lokalkjente Adelita Haukelidsæter. Hun skal også fremføre Munchs egne tekster knyttet til de forskjellige motivene - med sang.

Dag 4: (kl 0930 - 1600 i Kragerø) Denne dagen vies til Munch i Kragerø, der han oppholdt seg i tiden 1909 - 1915. Vi reiser med buss fra Nestor til Kragerø, der vi får spesialomvisning av kunstformidler og kulturhistoriker Katja Aarflot fra Kultur-kameratene som tar oss med i byens «Munchløype». Her kan vi bl.a. med selvsyn få oppleve punktet der kunstneren fikk ideen til Solen. Etter fjordnær lunsj på balkongen i Victoria Hotel går turen tilbake til Melsomvik.

Målgruppe:
Kurset passer for alle kunstinteresserte.

Vis flere tilsvarende kurs: