Meditasjon kurs 1 - en innføring



Kursarrangør: UGB Yogaskole
Sted: Aquarius Studie Senter
          Buskerud, Drammen
Kursadresse: Haugesgate 3-7, 3019 Drammen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: 25 februar kl.16:00-20:00
Varighet: 4 timer
Pris: 600

På dette kurset blir vi kjent med det mentale magiske verden og det store potensialet som ligger i den. I løpet av de 4 timer lærer vi bl.a. tre enkle teknikker som øker konsentrasjonsevnen og skaper ro i sinnet.

Meditasjon er et generell begrep for en mental tilstand hvor man søker ro og klarhet. Innenfor Yoga tradisjonen er meditasjon en bestemt fase av Yoga prosessen.

Litt om meditasjon:
Både i øst og vest har meditasjon blitt brukt i tusenvis av år for å komme nærmere seg selv og omverdenen. Begrepet blir brukt for å beskrive en mental tilstand som befinner seg mellom våkenhet og søvn. Bak begrepet finnes utallige teknikker og innstillinger. Her finner vi alt fra "felles meditasjon" med mer eller mindre religiøse trekk, til mer krevende individuelle tilstander med årvåkenhet og absolutt tilstedeværesle i fokus.

Man kan mediterer "over" noe, eller "falle" i en meditativ tilstand. Her har vi to forskjellige retninger, hvor den ene er mer aktiv/"maskulin", man går inn i omverdenen, mens den andre er mer passiv/"femenin", man åpner seg for omverdenen.
Minimum 4 deltagere

Målgruppe for kurset:
For alle som har lyst til å lære og meditere