Master i idrettsfysioterapi



Kursarrangør: Norges Idrettshøyskole
Sted: Norges Idrettshøgskole, Sognsvann
          Oslo, Kringsjå
Kursadresse: Sognsveien 220, 0863 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (120 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 år
Pris: 930 pr semester

Vi tilbyr master i idrettsfysioterapi. Masterprogrammet i idrettsfysioterapi gir deg kunnskap og ferdigheter i å utføre klinisk arbeid og forskningsarbeid. Du lærer om forebygging, behandling og rehabilitering av idrettsskader.

Sentrale emner i studiet:
1) Gi innsikt i vitenskapsteoretiske og metodiske emner knyttet til forskning innen idrettsfysioterapi.
2) Gi kunnskap om vitenskapelige teorier og metoder, og erfaring med å arbeide selvstendig og kritisk med forskningsproblemer innen idrettsfysioterapi.
3) Gi faglig og fagteknisk kunnskap som setter deg i stand til å utføre forskning og foreta vurdering av egne og andres forskningsarbeider.
4) Gi faglig og klinisk fordypning i idrettsfysioterapi slik at du fyller basiskravene til spesialisttittelen i idrettsfysioterapi.

Organisering og arbeidsformer:
Første studieår (60 studiepoeng) gir deg innsikt i idrettsfysioterapi og vitenskapelig metode. Masteroppgaven er et selvstendig arbeid som gjennomføres i andre studieår og utgjør 40 studiepoeng. I andre studieår har studentene tre måneder praksis ved et fysikalsk institutt (20 studiepoeng).

De tre praksisstedene studentene tilknyttes er:
• Nimi, Ullevål Stadion i Oslo
• Best Helse på Ekeberg i Oslo
• Gnist i Bærum

Studentene vil i denne perioden få en midlertidig avtale med Helfo som gir inntekt fra behandlingen av pasienter i form av refusjon og egenandeler etter takstplakaten. Til fradrag kommer kostnader for praksisperioden som betales direkte til praksisstedet. Kostnadene er lavere enn inntektene fra pasientbehandling i praksisperioden.

Studiet er preget varierte undervisnings- og arbeidsformer, med veksling mellom forelesninger, egenstudier, arbeid i store og små grupper med og uten veiledning, fremlegging av arbeid både muntlig og skriftlig, for eksempel resymé og kritisk analyse av pensumartikler, prosjektrapporter og gruppeoppgaver. En mastergrad i idrettsfysioterapi gir spesiell kompetanse ved søknader til stillinger innen fysioterapi og rehabilitering.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker master i idrettsfysioterapi

Opptakskrav:
• Master i idrettsfysioterapi

Vis flere tilsvarende kurs: