Lean Grønt belte sertifisering



Kursarrangør: Madisa Consulting AS
Sted: Thon Hotel Linne
          Oslo, Linderud
Kursadresse: Statsråd Mathiesens vei 12, 0598 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 09:00 - 15:45
Varighet: 4 dager
Pris: 19.500
Neste kurs: 22.10.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs i Lean Grønt belte sertifisering. På grønt belte får du dypere kompetanse i Lean som gir forutsetninger til å skape flyt og være en aktiv pådriver for forbedringsarbeid i din virksomhet. Kurset er påbygning fra gult belte og varer i 4 dager. Neste steg er svart belte.

Kompetansemål:
Etter gjennomføring av sertifiseringen skal du gjennom Lean spill, diskusjoner, oppgaver, teori, business-case, eksempler og filmer:
• Ha innsikt i Lean-ledelse inkludert utvikling av team og medarbeidere for å skape en kultur for kontinuerlig forbedring.
• Kjenne til ledelsesmetoder som Hoshin-plan (strategiplan), Kaizen-workshops og Toyotas 14 prinsipper.
• Ha kunnskap om hvordan et Lean program kan gjennomføres med vårt resultatforbedringsprogram.
• Beherske ledelses metoder og verktøy gjennom Lean-spillet Case Formell SIPOC, kunde-analyse, verdistrømsanalyse (VSA), prosesskartlegging og effektivisering, strukturert problemløsning, m.m.
• Være fortrolig med flere ulike teknikker for å identifisere kundebehov.
• Forstå hva som er kilder til sløsing, variasjon og overbelastning og kunne utføre en 3M-analyse.
• Kunne utføre strukturen problemløsning og finne fcx bedringstiltak med ulike metoder som Kipling, PDCA, A3, Ishikawa-diagram, 5 x hvorfor, FMEA, problemløsningsmatrise, 5 x hvordan & tiltaksmatrise.
• Lære om visuell ledelse inklusive hvordan ulike forbedringstavler kan bygges opp.
• Forstå flere visuelle Lean-metoder som jidoka, andon og poka yoke
Ha rede på hvordan man kan skape en pull-effekt med Just-in-time, takt-tid og syklus-tid.
• Kunne gjennomføre 5S og forstå metoder som red-tagging, spaghettimap, enpunktsleksjon, kanban, standardisering, revisjon med mer. Flere metoder blir illustrert gjennom Lean-spill.
• Kunne gjennomføre SMED
• Være begeistret for Leanl

Kursinstruktører:
Madisa Consulting AS består av et team med Lean-entusiaster som til enhver tid har oppdatert fagkompetanse og lang erfaring. Vi underviser periodisk på Høgskolen i Østfold og har vært gjesteforeleser på Høyskolen Kristiania. Dette gir oss faglig tyngde og viser at vi har høy kvalitet på undervisningen. Vi har også samarbeid med flere høyt kvalifiserte aktører.

Målgruppe for kurset:
Lean grønt belte passer for lean-pådrivere, lean-navigatør, prosess-eiere, lean-ansvarlig, ledere og fremtidens ledere. Kurset gir muligheter for påbygning til Lean Svart belte sertifisering.

Forkunnskaper:
• Kursdeltageren må være Lean Gult belte sertifisert

Sertifiseringskriterier:
For å bli sertifisert må kurset gjennomføres og 1 hjemmelekse presenteres for kursdeltagerne. Deltagerne må selv utarbeide et eget case for hjemmeleksen, enten basert på egen virksomhet eller annen erfaring. Om ønskelig får de personlig oppfølging fra kursleder. I tillegg må 1 skriftlig eksamen fullføres og oppnå minimum 70 % korrekt. De som ikke består eksamen får kursbevis for deltakelse, men blir ikke sertifisert.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
"Kursleder Marny Østreng, er svært kunnskapsrik innenfor Lean både teoretisk og praktisk. Kursene hun holder inneholder både faglig høy standard og formidlingen av teorien utføres med et stort engasjement som lett lar seg smitte til gruppen. Deltakerne blir aktivt involvert og kurset inneholder filmer og Lean spill som gjør at teorien sitter. Deltakerne på kursene kommer fra alle mulige bransjer som gjør erfaringsutvekslingen veldig spennende. Jeg kan trygt anbefale Marny som instruktør og Madisa Consulting som kurs leverandør innenfor Lean."
-Ken Hågensen, Country manager Storage, ColliCare Logistics