Landbasert spedisjon



Sted: Thon Hotel Oslofjord
          Akershus, Bærum / Sandvika
Kursadresse: Sandviksveien 184, 1337 Sandvika (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 10.00 - 17.00
Varighet: 4 dager
Pris: fra19.900

Landbasert spedisjon - nyhet! For å imøtekomme behovet for en mer fokusert utdanning innen landbaserte spedisjon lanserer vi i 2021 en helt ny modul, som forøvrig er felles med Speditørskolens samling 1.

Modulens innhold
Speditørens rolle i næringslivet (dag 1/1,5 timer)

Faget gir en innføring i speditørens rolle i forhold til tilrettelegging og oppfølging av transporten, samt en forståelse av vår rolle i forhold til vareeiers forsyningskjede.

Tredjepartslogistikk (dag 1/2,0 timer)
Faget gir en innføring i bransjens portefølje av tjenester og vår rolle som utfører av oppgaver som i økende grad outsources av vareeierne til en tredjepart – det være seg samlastere med en bred portefølje og spesialister med et spisset tilbud.

Farlig gods - ADR/RID (dag 1/3,5 timer)
Speditøren er dén administrative rollen som – utover sikkerhetsrådgiveren – har størst krav til obligatorisk kompetanse innen farlig gods. Faget gir adekvat kap. 1.3 kompetanse iht. myndighetskravet.

Veitransport m/transportdokumenter og casearbeid (dag 2/6,5 timer)
Faget gir en innføring i alle relevante områder for å kunne tilrettelegge og gjennomføre en korrekt og sikker fremføring av gods, herunder bruk av transportdokumenter, innenfor rammene av myndighetens begrensninger, f.eks. akseltrykk, kjøretid, m.m.

Gods på bane m/transportdokumenter og casearbeid (dag 3/3,5 timer)
Faget gir en innføring i rollen til frakt på bane som både et internasjonalt transportalternativ og et nasjonalt supplement til bil – i lys av bransjens økende fokus på et Grønt landtransportprogram

NSAB 2015 (Nordiske speditørers alm. bestemmelser) og relevante lover (nettkurs + dag 3/3,0 timer)
NSAB 2015 er ryggmargen i det sett av regelverk som regulerer våre leveranser til kunden. NSAB er et nettkurs som skal være bestått i forkant av samlingen. Det fokuseres på bygging av praktiske ferdigheter gjennom case.

Lønnsom spedisjon og casearbeid (dag 4/5,0 timer)
En vellykket transport er både korrekt gjennomført og lønnsom. Kunnskap innen begreper som bl.a. dekningsbidrag, marginal lønnsomhet og kvalitetskostnader er kritisk for å være en vellykket speditør med evne til å bidra til bedriftens lønnsomhet – og fornøyde kunder.

Tollprosessene (dag 4/1,5 time)
Faget gir en innføring i de viktigste forholdene som en speditør må kjenne til for å vite når det skal søkes relevant tollkompetanse. Faget gir ingen ferdigheter i praktisk fortolling. Se evt. Tollbehandling.

Om utdanningen
Den komplette speditøren har en allsidig kompetanse innen alle transportformer. Speditørskolen leverer denne kompetanseprofilen. En stor del av logistikk- og transportbransjen tilbyr bare landbaserte tjenester. I bedrifter med alle transportformer er det ofte tale om spesialisering og organisering rundt hver transportform – for landbasert spedisjon er det både bil og bane. For å imøtekomme behovet for en mer fokusert utdanning innen landbaserte spedisjon lanserer vi i 2021 en helt ny modul, som forøvrig er felles med Speditørskolens samling 1. Landbasert spedisjon er derfor adgangsgivende til resten av Speditørskolens samlinger i 2021, (se pris nedenfor).

Utdanningens omfang
Landbasert spedisjon omfatter fire dagers fysisk samling i tillegg til digital undervisning, både «live» og nettkurs. Undervisningen på samling fokuserer på praktisk anvendelse av teorien i casearbeid. Modulen avsluttes med innlevering av en hjemmecase med karaktergivning og vitnemål. Utdanningens fire dagers samling pluss forberedelse og hjemmecase er en omfattende kompetansebygging som gir fokusert kunnskap og matnyttige ferdigheter innen temaet.

Forutsetninger:
Utdanningen er en praktisk, administrativ utdanning med fokus på oppgaver innen tilrettelegging og gjennomføring av landbaserte transporter. Det stilles ikke andre krav til utdanning enn videregående skole eller tilsvarende realkompetanse. For personer uten tilstrekkelig forutgående erfaring vil nettkurset «Innføring i transport og spedisjon» være et adgangskrav. Nettkurset avsluttes med en innleveringsoppgave som skal være evaluert med bestått i forveien.