Kveldskurs: fortell en gang til!Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Vestfold, Sandefjord
Vestfold
Kursadresse: Jernbanealleen 33, 3210 Sandefjord (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer
Pris: 895

Vi tilbyr kveldskurset: fortell en gang til! Få ting er så morsomt og engasjerende som å hengi seg til fantasiens verden sammen med barn.

Tenk å fortelle fantastiske eventyr, synge all slags sanger, og leke med rim og regler: alt mens du ser hvordan barna blir mer og mer interessert, kommer med underfundige spørsmål og kommentarer, og bringer inn nye muligheter for spennende aktiviteter. Vi snakker om kunsten å formidle, improvisasjon, historie og kulturarv - og barnas spontane uttrykk, glede og skapertrang.

Dette er stunder som fremmer barns medvirkning, som bidrar til utvikling av sosial kompetanse, som stimulerer språkutvikling, kreativitet, samhold og vennskap, og som styrker individualitet og selvfølelse. På dette kurset vil kursholder dele fra sin skattkiste av fortellinger, eventyr, sanger, rim og regler. Trenger dere påfyll av dette til å bruke sammen med barna i barnehagen? Da er dette kurset for dere!

Innhold:

Eventyr som utgangspunkt og høydepunkt:
• Inspirasjon til lek, dramatisering og prosjektarbeid
• Å bli kjent med egne og andres følelser, se ulike perspektiver, bearbeide inntrykk
• Kunst og kreativitet

Sanger, rim og regler:
• Kulturarv
• Ulike uttrykk og formidlingsmåter
• Humor, glede, spenning, musikalitet, rytme

Fortellingens magi:
• Å tørre å bruke seg selv - og samtidig ta imot barnas fortellinger
• Improvisasjon
• Prosjektarbeid

Fortell eventyr til barn - så kommer de til å klare seg i livet! (Albert Einstein)

Kursholder: Nuria Oliu Moe

Nuria Oliu Moe kommer opprinnelig fra Barcelona og har jobbet i og med barnehager siden hun flyttet til Norge i 1976. Hun er utdannet småskolelærer i Spania, og tok tilleggsutdanning for å bli førskolelærer i Norge, samt videreutdanning i Barnelitteratur og formidling og Drama, teater og kommunikasjon. Nuria har fokus på barns perspektiv, og hun brenner for forståelse om samhandling og kommunikasjon med barn. Kursene hennes er stappfulle av praksisfortellinger, eventyr, sanger, rim og regler, samlet gjennom mange års arbeid i barnehagen. Alt formidles med engasjement og kjærlighet til barna og livet i barnehagen!