Kurs i anatomi og fysiologi på hest - nettkursSted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Pris: 5.997

Vi tilbyr nettkurs om anatomi og fysiologi på hest. Kurset er obligatorisk som forkurs for de som ikke er terapeut på hest, veterinær eller dyrepleier og som ønsker å ta kurs i laser, termografi, rehabilitering eller akupressur.

Innhold:
Kurset egner seg også meget godt som et komplement for travtrenere, trenere i forskjellige ridegrener, ansatte ved hestepensjonater og lignende. Kurset er omfattende og tilsvarer 10 dagers undervisning pluss oppgaveløsning, og det er ment at man også må lese og lære ved siden av. For deg som vil bruke kurset som en inngangsbilett til kurser hvor dette studiet er påkrevd, vil du måtte ta eksamen i stoffet på skolen forut for annet kurs du skal gå. Du vil da få en skriftlig prøve som må bestås med minst 63%. Denne må tas stedlig på skolen.

På dette kurset legger vi vekt på en pedagogisk fremstilling av hvordan kroppen er bygd opp og hvordan den fungerer. Vi har lagt størst vekt på bevegelsesapparatet da det er dette vi påvirker ved trening, behandling, og ved slitasje og belastningsskader. Etter kurset vil du ha en genuin forståelse for hvordan kroppen er bygd opp og fungerer, og vil kunne bygge trening og hestehold på et helt nytt nivå.

Kurset er delt inn i følgende moduler:
Modul 1: Kurs i anatomi og fysiologi hest
Modul 2: Hestens eksteriør
Modul 3: Vurdering av hestens bevegelser
Modul 4: Hestens allmenntilstand
Modul 5: Ord som beskriver beliggenhet på kroppen
Modul 6: Vev i kroppen
Modul 7: Cellelære
Modul 8: Huden / Pelsen
Modul 9: Fascia
Modul 10: Muskelsystemet

Modul 11: Skjelettet
Modul 12: Leddene
Modul 13: Hestens ståapparat
Modul 14: Muskler og tilhørende strukturer i frambena og bakbena
Modul 15: Sirkulasjonssystemet
Modul 16: Nervesystemet
Modul 17: Det endokrine systemet (hormonsystemet
Modul 18: Respirasjonssystemet
Modul 19: Nyrer og urinveier
Modul 20: Fordøyelsessystemet
Modul 21: Smerte

Lærer / fagperson: Line Østerhagen

Målgruppe for kurset:
Dette nettkurset er for alle som driver med hest - spesielt de som driver med konkurranseridning / løpshest, terapeuter som vil ha mer kunnskap, deg som jobber med hest og ikke minst for alle som er interessert i temaet. Kurset er godkjent som forkunnskap for enkelte andre studier.

Eksamen / sertifisering:
Du velger selv om du vil gå opp til eksamen etter kurset. Å gå opp til eksamen har en tilleggskostnad på 600 kroner. Om du skal bruke dette som et forkurs på andre studier, MÅ eksamen avlegges.