Kinesiologi utdanning



Kursarrangør: Biomedisinsk Senter
Sted: Biomedisinsk Senter
          Rogaland, Stavanger
Kursadresse: Byfoged Christensens gate 12, 4011 Stavanger (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Fredag, kl 18:00 - 21:30 og lørdag - søndag, kl 10:00 - 17:00
Varighet: 9 helger
Pris: 3.000 pr helg

Vi tilbyr utdanning i kinesiologi. Kinesiologi er en forholdsvis ny retning innen alternativ medisin. Den oppstod på 1960-tallet. Og den trekker på kunnskap fra akupunkturlæren, fra moderne anatomi / fysiologi, hjernevitenskap og fra moderne psykoterapi.

Studieplan for grunnutdanningen i Kinesiologi:
Opphavsmannen er den amerikanske kiropraktoren George Goodheart som oppdaget sammenhengen mellom kroppens muskelsystem og energibanene. Og poenget er nettopp dette - at man bruker muskeltesting for å oppdage ubalanser av både ernæringsmessig, energimessig og følelsesmessig art. Kinesiologi er en metode der man via muskeltesting kan kommunisere med kroppens egen intelligens. Dermed bidrar den til en helhetlig behandling i ordets rette forstand.

Kursinnhold:

1 helg:
Touch for Health: Teori om energisystemet og muskelsystemet. Læren om chakraene, auraen og meridianene. Praktisk om hvordan balansere energibanene i kroppen. Læren om reflekspunktene for lymfe og blodsirkulasjon til de forskjellige organ.

2 helg:
Fortsettelse med kroppsbalansering. Introduksjon av Håndcomputeren (hvordan kroppen selv prioriterer et behandlingsforløp). Testing av matintoleranse og allergier for andre stoff.

3 helg:
Fortsettelse med kroppsbalansering og bruk av håndcomputer. Alternativ sykdomsteori. Hvordan teste for individualisert bruk av naturmedisiner og Bachmidler. Testing for vitamin- og mineralmangler.

4 helg:
Chakrabalansering. Grunnleggende behandlingspsykologi: Forholdet mellom det emosjonelle og det mentale. Identifikasjon av negative mentale script og identifikasjon av sabotasjeprogram og hvordan å slette disse.

5 helg:
Mer teori om det emosjonelle system. Introduksjon til Adferdsbarometeret. Regresjonsarbeid: Sletting av traumer, arbeid med det sårede barn. Lære pasienten hjemmearbeid: Introduksjon til EFT.

6 helg:
Videre innføring i hvordan å jobbe med psykiske problemstillinger / stressrelaterte årsaker til sykdom. Lære pasienten hjemmearbeid: Introduksjon til Sedonametoden.

7 helg:
Sedonametoden. Innføring i andre psykoterapeutiske metoder. Neurolingvistisk programmering.

8 helg:
Repetisjon av tidligere gjennomgått stoff.

9 helg:
Eksamen: Praktisk og teoretisk. Utlevering av diplomer.

Undervisningen vil omfatte en god del stoff som ikke står i noen lærebøker, men som er uunværlig i den daglige praksis. Studentene må derfor belage seg på å føre fortløpende notater.

Målgruppe for kurset

NB! Prisen er pr helg

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer ikke lærebøker. Det er 2 lærebøker: Touch for Health og Tools of the Trade.

Eksamen / sertifisering

Praktisk og teoretisk eksamen. Kursavgiften inkluderer ikke eksamensgebyr.

Vis flere tilsvarende kurs: