Jobbe i serier på treplater med Hildur



Kursarrangør: Bærum Malerklubb
Sted: ‘Pynten’
          Akershus, Bærum / Sandvika
Kursadresse: J. A. Lippestads vei 4, 1336 Sandvika (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Lørdag og søndag kl 10:00 - 15:00
Varighet: 1 helg
Pris: 1.300

Vi tilbyr helgekurs med Hildur Bjørnsdottir. Jobbe i serier på treplater. Lær deg mer om selve maleprosessen i å jobbe i serier. Bli med på en inspirerende reise med kreativt arbeid, hvor det ene arbeidet leder til det neste.

Innhold:
Du får gode, praktiske tips og så får du utforsket hvordan jobbe taktilt med flere redskaper en pensler. Vi starter med å preparere treplatene, du får på kurset og så jobber vi vekselvis på dem og papir. Vi utforsker og eksperimenter med ulike teknikker og redskaper, -fordyper oss i hvordan uttrykke følsomhet i linjer, lys eller ekspressiv og sanselig tilstedeværelse. Vi har en dialog underveis og du blir veiledet i på hvilken måte du kan anvende ulike visuelle virkemidler for å skape et bestemt uttrykk.

Kursholder:
Hildur Bjørnsdottir er utøvende billedkunstner og pedagog som har sitt atelier på Gyssestad gård på Slependen. Hun er oppvokst på Island og henter ofte inspirasjon i naturen. Hun har over 20 års erfaring fra å undervise og veilede elever i ulike aldersgrupper, i tillegg til studenter innenfor estetiske fag. I sin undervisning legger hun vekt på oppmerksomt nærvær, hvor hun lærer deg enkle konsentrasjonsøvelser. I tillegg anvender hun musikk under arbeidsøktene som hjelper for å komme i flyt.

Kursmateriell:
Bruk mest mulig ting du har fra før. Det er ikke nødvendig å kjøpe mye i forkant. Du får utlevert 3 treplater, gesso, gel medium, tusj, gråpapir mm på kurset.

Ta med:
• Notatbok og skrivesaker.
• Ulike typer og størrelser av pensler med,; flate, runde, brede, smale.....
• Andre verktøy for maling som tapetlinjal, malerlinjal, fordriver, brukt bankkort eller lignende
• Ulike redskaper som palettkniver, gaffel, kniv, strikkepinne, skrujern, spiker, skrue ( som du kan risse/skrape med)
• Ulike typer blyanter, grafittstift, gel tusjpenner (hvit/sort) akryltusj, oljepastell, tapetkniv og skjæreunderlag om du har.
Jeg tar med noen.
• Akrylmaling; minimum. Cadmium rød medium, oker, hvit og sort; flere farger om du har.
• Snillere type maskeringstape, se bilde (oransje malertape på KEM ellers Clas Ohlson, jernvarehandel, byggevarehandel....)
• Lange piperensere (Panduro Hobby), Q-tips, hyssing, garnrester, fjær, matpakkepapir eller bakepapir på rull, kluter på rull (se bilde) Europris.
• 2 stk firkantete plastbrett (se bilde), slik som Mac Donalds bruker. Kan kjøpes på Ikea eller ta med noe lignende du har fra før.
Jeg tar med noen, i tilfelle dere ikke får tak i det. Dette skal vi bruke til å lage malepalett.
• 1 Mixed media blokk i størrelse A3, 300g (se bilde). KEM, Torso tegneartikler.....
• 1 eller flere «håndtak» av rekved eller tregrein som er godt å holde i. Vi skal lage naturpensler.
• Om du finner noe hos deg som ikke står på lista og er usikker om det er noe du kan bruke, eller har aldri brukt, ta det med.

Påmelding:
Påmeldingen til kurs i Bærum malerklubb er bindende fra det tidspunktet du melder deg på. Du mottar en elektronisk kvittering. Faktura for medlemskontingent sendes ut separat. Vilkår for påmelding og avbestilling.

Hvis du ikke er medlem og kun ønsker å delta på et av våre helgekurs, kan vi tilby deg et prøvemedlemskap. Det vil si at du ikke trenger å bestemme deg for om du ønsker å bli medlem før etter kurset. For å delta på andre aktiviteter i Bærum Malerklubb må du være medlem og betale en årlig medlemskontingent. Les mer om hva vi kan tilby våre medlemmer.