Jiu jitsu for voksen (fra 18 år)Kursarrangør: Arendal Jiu Jitsu Klubb
Sted: Aust-Agder, Arendal
Aust-Agder
Kursadresse: Hansnesveien 27c, 4839 Arendal (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Mandager 20:00 - 21:00
Varighet: 1 time
Pris: fra 200

Vi tilbyr jiu jitsu for voksen (fra 18 år)

Jiu Jitsu betyr fritt oversatt "Myk Teknikk", og de som ikke har trent Jiu Jitsu vil kanskje lure på hva man mener med dette. Med myk mener man ettergivende, flytende, slu og så videre. Som eksempel kan en bruke en gren som gir etter når første person tar den med seg, men når han slipper grenen og treffer personen bak, så er den hard og sviende. Jiu Jitsu bruker dette prinsippet, og også en del andre. Vi gir etter for å få motstander ned i bakken og / eller under vår kontroll.

Når det gjelder opprinnelsen til Jiu Jitsu er det en del usikkerhet, legender og sprikende meninger. Vi vet om funn i Egypt hvor kampsport er beskrevet i tegninger. Videre kjenner vi også til at Indiske munker brukte Jiu Jitsu liknende teknikker for å forsvare seg mot tyver. Munkene hadde ikke lov til å bruke våpen, så de utviklet en stilart hvor de brukte hender og føtter, og kanskje vandrestaven sin for å forsvare seg.

Dette var i India ca 2000 år før Kristus. Etter tradisjonen "vandret" kampkunsten fra India gjennom Tibet til Kina, hvor det ble hetende Kempo, og hvor Kung Fu utviklet seg. Fra Kina kom Kempo til Japan, hvor den senere ble kjent som Ju Jutsu(eller som vi kaller det: Jiu Jitsu). Jiu Jitsu er en av de eldste stilarter vi kjenner til.

Det som de fleste regner som opprinnelseslandet til Jiu Jitsu er Japan, hvor systemet har vært i bruk i flere århundrer, blant annet av Samuraier. Samuraiene dukket opp i ca 800 etter Kristus. Grunnen til at så mange regner dette som opprinnelsen er at det var Samuraiene som satte teknikkene i system og begynte å perfeksjonere dem. Samuraiene var nemlig en ren krigerklasse. Samuraiene brukte også våpen, som spyd, pil og bue og sverd, i tillegg til Jiu Jitsu.

Målgruppe for kurset

Voksen som ønsker å lære jiu jitsu

Nivå: Videregående

Vis flere tilsvarende kurs: