Jegerprøvekurs



Kursarrangør: Stavanger og Rogaland JFF
Sted: Rogaland, Stavanger
Rogaland
Kursadresse: Kiellandsstien 26, 4045 Hafrsfjord (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Pris: 2.650

Vi tilbyr jegerprøvekurs. Kursene er på 9 samlinger, hvorav to av samling 5 - 9 kan tas som selvstudium om kandidaten har gyldig fravær. De fleste kurs har 2 - 3 samlinger per uke, så 3 - 3,5 uker for å fullføre et kurs.

Innhold:
Dersom du ikke klarer alle samlingene på et kurs, kan du ta manglende samlinger på andre kurs. Det er viktig at du får signert for deltakelsen på fremmøteseddelen. Denne må deretter vises til din instruktør om kurset ditt ikke er ferdig, eller sende scan til kursansvarlig, om ditt kurs er avsluttet.

Annet:
For å jakte småvilt i Norge må du være fylt 16 år. Likevel kan du delta på opplæringsjakt fra og med det året du fyller 14 år til du er fylt 16. For å drive jakt på storvilt må du være 18 år, men du kan likevel være med på opplæringsjakt fra og med det år du fyller 16 til du er 18 år, men må da ha avlagt jegerprøven og bestått skyteprøven for storviltjegere.

Krav til deg som jeger:
Alle som skal drive ordinær jakt må ha bestått jegerprøve og ha betalt den årlige jegeravgiften til staten. For å jakte storvilt skal det også avlegges en årlig skyteprøve. For jakt på hjort, elg og rådyr må du tilgang på ettersøkshund.

Grunneiers tillatelse:
I de fleste tilfeller trenger du grunneiers tillatelse for å drive jakt. Det eneste unntaket er under jakt på sjø. NJFF har utarbeidet utkast til leieavtaler som du kan tilpasse og bruke dersom du eller ditt jaktlag ønsker å inngå leieavtaler om jakt.

Krav til våpen og ammunisjon:
Under jakta stilles det egne krav til våpen og ammunisjon, avhengig av hvilken jaktform du er ute på. Derfor er det uhyre viktig at vi opprettholder jakta som en naturlig aktivitet for en stor andel av befolkningen, det tjener naturen på!

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker å ta jegerprøven

Aldersgrense:
• Minimumsalder er 14 år i kursåret

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer ikke bok. Annet kursmateriell dekkes av oss, inkludert CD for personer med lese- og skrivevansker.

Eksamen/sertifisering:
Kursavgiften inkluderer ikke eksamensavgift til staten

Vis flere tilsvarende kurs: