Jegerprøvekurs



Kursarrangør: Trondheim JFF
Sted: Lade
          Sør-Trøndelag, Trondheim
Kursadresse: Haakon VIIs gt 23, 7041 Trondheim (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kveld
Pris: fra 2.000
Neste kurs: 06.05.2024 | Vis alle kursdatoer

Jegerprøven er en grunnopplæring i håndtering av våpen/ fangstredskap, artskunnskap og lovverk, slik at vi som jegere kan drive ansvarlig høsting av naturens overskudd. Den skal gi deg trygghet om at du gjør ting på riktig måte, men jakterfaringa må du bygge sjøl gjennom praktisk jakt.

Få full oversikt over våre kurs her: https://www.njff.no/sor-trondelag/trondheim/jegerproven

Flere av NJFFs lokallag arrangerer dessuten skytekurs og opplæringsjakt for nye jegere.
Kravet om jegerprøve er nedfelt i norsk lovverk og viltforvaltning. Alle som har fylt 16 år og som ikke er registrert i Jegerregisteret, skal ha bestått jegerprøven før jakt eller fangst. Sia 1986 har jegerprøven vært obligatorisk for alle førstegangsjegere. Du kan lese mer om jegerprøven på nettsidene til.Direktoratet for naturforvaltning.

Flere andre land stiller lignende krav til sine jegere, men i varierende omfang. Personer som er fast bosatt i utlandet trenger ikke jegerprøven, men må dokumentere at de fyller vilkårene for å drive tilsvarende jakt i sitt hjemland.

Jegerprøve-utdanninga
Den norske jegerprøveutdanninga er bygd opp av teori og praksis med en avsluttende skriftlig eksamen. Eksamen kan avlegges fra den dagen du fyller 14 år. Kurset består av 30 undervisningstimer fordelt på ni samlinger. Jegerprøven avsluttes med en skriftlig eksamen der du må svare riktig på 40 av totalt 50 spørsmål i løpet av 50 minutter.

Selvstudium:
To av de ni kurssamlingene gjennomføres som nettbasert læring. Fr samlingene 5 - 9 kan du ta inntil to som selvstudium.
Har du spørsmål eller problemer med å åpne kurset, kontakt din jegerprøveinstruktør.

Vis flere tilsvarende kurs: