Introduksjonskurs spor og søk etter gjenstand (feltsøk)



Kursarrangør: Merete Stokkenes
Sted: Sviland/Seldal Sandnes
          Rogaland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Helgekurs, dagtid
Pris: 2100

Å la hunden få bruke hodet sitt er den beste måten å trene hund. Hunder er født til søke seg fram til bytte, og vi bruker denne egenskapen til å lære hunden å finne både mennesker og ting som er gjemt. Veldig kjekke øvelser for alle raser, store som små ! Samt veldig kjekt for deg som hundeeier !

Kurset er et helgekurs som lagt opp til en dag med spor og en dag med søk etter gjenstand. Begge dagene starter med litt teori, før vi lærer dere og hunden hva vi skal gjøre for å få dem til å følge et spor etter et menneske, og finne en gjenstand som er gjemt i terrenget.

Kurset vil gå delvis på Bryne, da i nærheten av Tinghaug, evt delvis på Sviland. Sporet vil gå på Bryne og feltsøk vil gå på Sviland, evt også det på Tinghaug, hvis vi finner egnet sted der.

Verken på spor eller feltsøk trenger en noen forkunnskaper. Det er en fordel at en har innkalling på hunden på feltsøk, da vi her søker med løse hunder. Alternativt er at hunden søker i langline.

Søk er veldig kjekt for hunden! og veldig fin måte å lære seg å jobbe sammen med sin beste venn :-)

Etter kurset skal du kunne vite hva sporsøk og søk etter gjenstander er, og klare å fortsette treningen av dette på egenhånd.

Vis flere tilsvarende kurs: