Introduksjon til testing av universell utforming, bedriftsinternt



Kursarrangør: SOCO Norge AS
Sted: SOCO sine lokaler
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Rådhusgata 20, 0151 Oslo (kart)
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Pris: Avtales

Vi tilbyr kurs med introduksjon til testing av universell utforming for bedrifter. Få en solid introduksjon til testing av universell utforming! Gjennom kurset vil Cecilie også gi deg praktiske oppgaver som viser hvordan du kan teste ut, både med manuelle og verktøystøttede teknikker.

Innhold:
Universell utforming av nettsider er lovpålagt, og det er verken økonomisk eller ansvarlig å utestenge store grupper fra nettsider grunnet manglende tilpasninger og dårlige løsninger. Ved å teste nettsiden ofte og tidlig kan du hjelpe til med å lage et internett som er bedre for alle! Etter kurset vil du kunne å forklare og argumentere hvorfor det er viktig å teste universell utforming. Du vil ha et verktøyskrin med ulike teknikker og verktøy som du kan bruke for å teste universell utforming av nettsider. I tillegg til innføring av hva universell utforming vil du og de andre kursdeltakerne få en rekke praktiske oppgaver underveis i kurset.

I kurset vil Cecilie gi deg:
• Introduksjon til universell utforming
• Forklare hva WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) og norske krav innebærer
• En gjennomgang av manuell testing. Hva lønner det seg faktisk å gjøre
• En gjennomgang av verktøystøttet testing. Hvilke verktøy finnes, hva er det godt for og hva kan det ikke gjøre
• Universell utforming av apper. Hva bør du få andre til å gjøre

Du vil gjøre oppgaver som fokuserer på blant annet:
• Tastaturnavigasjon
• Alternative tekster
• Oppbygging av sider
• Språk
• Testing med skjermleser

Kursholder: Cecilie Haugstvedt

Cecilie Haugstvedt er en tester med programmeringsbakgrunn og har bred erfaring med test, testutvikling og testledelse av virksomhetskritiske løsninger i offentlig og privat sektor. Som testleder, utvikler og funksjonelt ansvarlig har hun opparbeidet seg bred kompetanse og erfaring fra alle faser i et utviklingsløp; fra analyse og design til implementasjon og test, samt teamledelse og kundekommunikasjon.

Hun har erfaring med testautomasjon på flere nivåer og har i sine prosjekter hatt en aktiv rolle i design og utvikling av automatiserte tester. Cecilie er utdannet sivilingeniør i datateknikk fra NTNU med en sertifisering innen Java utvikling (Java SE 7 Programmer 1), og har i tillegg en rekke sertifiseringer som ISTQB Foundation, ASTQB Mobile Tester og ISTQB Advanced Test Automation Engineer.

Cecilie brenner for et tilgjengelig nett for alle, og har jobbet med design og løsningsbeskrivelse av skjermbilder, database- og domenemodeller, tjenester og batchjobber. Hun bidrar aktivt på eksterne konferanser i både Norge og utlandet, og har holdt en rekke presentasjoner og workshopper om testing av universell utforming.

Målgruppe for kurset:
Bedrifter - Kurset passer for deg som ønsker å lære om testing av universell utforming. Kanskje har du en eller flere nettsider eller applikasjoner du ønsker å forbedre eller ønsker bare generelt å være mer bevist på universell utforming i din testhverdag.

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper, men alle kursdeltakere må ha PC eller Mac