Introduksjon til automatisert GUI-testing med mabl - bedrifter



Kursarrangør: SOCO Norge AS
Sted: SOCO sine lokaler
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Rådhusgata 20, 0151 Oslo (kart)
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Pris: Avtales

Vi tilbyr kurs med introduksjon til automatisert GUI-testing med mabl for bedrifter. Alle testere bør ha en grunnleggende forståelse av GUI-testing og hvordan vi kan automatisere det. Få en solid introduksjon i hvordan du kan ta i bruk mabl for å komme i gang med automatisert GUI-testing.

Innhold:
Mabl er et intuitivt testverktøy for automatisert GUI-testing, som benytter seg av Capture / Replay muligheten via egen plugin i nettleseren Chrome. Kursholder Kjetil Gjelsten er over gjennomsnittet begeistret for testverktøyet etter at han ble introdusert for det i 2018, og har brukt det siden i de fleste prosjekter han har vært involvert i. Mabl sørger for at de automatiserte testene som lages kjøres i Google sin egen skyløsning og det er støtte for å kjøre tester mot følgende nettlesere: Firefox, Chrome, IE og Safari.

Etter kurset vil du være i stand til å automatisere manuelle tester med grunnleggende funksjonalitet fra verktøyet. Det er spesielt regresjonstester som vil være kandidater for slik automatisering. Dette er tester som gjerne er gjentagende for hver release og som man ofte ikke får tid til å teste manuelt. Når disse testene er automatisert og blir kjørt automatisk, sikrer man seg at eksisterende funksjonalitet fortsatt fungerer etter kodeendringer i applikasjonen. Man kan da fokusere den manuelle testingen på ny funksjonalitet.

Gjennom kurset vil du få:
• En grunnleggende forståelse for automatisert GUI-testing
• Introduksjon til bruken av testverktøyet mabl
• Lage og redigere enkle GUI-tester, samt kjøring av disse lokalt og fra skytjeneste
• Innføring i datadrevne-tester (DDT), variabelhåndtering med mer
• Gjennomføre praktiske øvelser og slik få grundig gjennomgang av funksjonaliteten til mabl.

Kursholder: Kjetil Gjelsten

Kjetil Gjelsten har over 15 års testledererfaring fra både kunde- og leverandørsiden i innføringen av nye moderne IT-løsninger i bransjer innenfor telekom, bank, transport, forsikring, reiseliv og offentlig forvaltning. Han har gjennom prosjekter hos ulike kunder opparbeidet seg svært god testledererfaring og teknisk kompetanse fra ulike .NET og Java-miljøer, drevet fram av Agile (Smidige) utviklingsmetodikker som Scrum og Kanban.

Han har gjennom årene tatt flere sertifiseringer som blant annet ISTQB Advanced Test Manager, ISTQB Advanced Test Automation Engineer, ISTQB Agile Tester Extension, ASTQB Mobile Tester Foundation og PRINCE2 sertifisering. Kjetil er en aktiv pådriver for bruk av riktige testverktøy for å effektivisere testgjennomføring på best mulig måte, og har bistått flere organisasjoner med rådgivning innen valg av testverktøy, gjennomføring av ytelsestester, sikkerhetstester og testautomatisering. Han deler gjerne av sine erfaringer og har holdt en rekke kurs og foredrag.

Målgruppe for kurset:
Bedrifter - Alle som ønsker kurs med introduksjon til automatisert GUI-testing med mabl

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper bortsett fra allmenn PC-kompetanse

Kursmateriell:
Husk egen PC eller Mac og lader. Nettleseren Chrome må også være installert på forhånd. De som deltar vil få en invitasjon til å opprette bruker for å logge seg på mabl.com sin skytjeneste.

Vis flere tilsvarende kurs: