Improvisasjon og bevegelsesopplevelse



Kursarrangør: Bergen Dansesenter
Sted: Georgernes Verft 12, inngang E
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Georgernes Verft 12, 5011 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Semesterstart hvert år i august og januar

Dansekurs for voksne. Her jobber man med bevegelse gjennom oppgaver mer enn faste øvelser. ”Menneskets behov for bevegelse og gleden ved oppfyllelsen av dette” (R. Laban)

I denne timen jobber man med bevegelse gjennom oppgaver mer enn faste øvelser. Bevegelsesoppgavene kan ta utgangspunkt i ren bevegelse, i et bilde, tekst, musikk og gir en ramme for kreativ egenutfoldelse med vekt på den enkeltes bevegelsesmåter.

Timen begynner med en oppvarmingsdel med fokus på pust, kroppsbevissthet og gode, harmoniske bevegelser med tanke på både kroppsbevissthet, anatomiske forhold, rytme og rombruk. Et viktig utgangspunkt for kurset er Rudolf Labans utsagn om ”menneskets behov for bevegelse og gleden ved oppfyllelsen av dette”.

Når man velger dans som treningsform får man i tillegg til det fysiske elementet, også et innblikk i en kunstart: elevene arbeider med den uttrykksmessige siden ved bevegelse og dans, og de får et bevisst forhold til musikk.

Bergen Dansesenter tilbyr 15 ukers kurs om høsten og 18 ukers kurs om våren. Vi har kurs for alle aldre på alle nivå, med kompetente dansepedagoger i alle kurs! Pris fra 2150.- til 2720,- avhengig av lengden på timer og semester. Prøvetimer arrangeres de to første ukene av hvert semester. Drop-in timer på våre kurs med avansert nivå!

Uttalelser

"Improvisasjonstrening er utrolig god trening, og samtidig kreativt og lærerikt. Kjeder meg aldri"

Vis flere tilsvarende kurs: