Hvordan forebygge oppdage og håndtere seksuelle overgrep mot barn



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Thon Hotel Polar
          Troms, Tromsø
Kursadresse: Grønnegata 45, 9008 Tromsø (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: fra 1.990

Vi tilbyr dagskonferanse for alle som jobber med barn. Alle barn har rett til beskyttelse mot overgrep. Å gi barn kunnskap om kropp, seksualitet og overgrep, og trygge voksne som de kan snakke med, er helt nødvendig for å forebygge overgrep.

Innhold:
Når barn lærer om egen kropp, hva som er lov og ikke lov, kan barna settes i stand til å si ifra og oppsøke trygge voksne ved behov. Når det er grunn til å tro at barn blir utsatt for overgrep i hjemmet eller utsatt for andre former for alvorlig omsorgssvikt, skal du melde om dette til barnevernet. Konferansen gir deg økt kunnskap og trygghet i arbeid med å forebygge, oppdage og håndtere overgrep mot barn!

Program:
1) Mot til å se - trygghet til å handle:
Hva er seksualitet, hva er seksuelle overgrep og hva er seksuelle overgrep mot barn? Klargjøring av disse begrepene gir trygghet for å håndtere bekymringssaker og aktivt jobbe med forebygging av seksuelle overgrep.

2) Meldeplikt, avvergeplikt og opplysningsplikt:
Hva er meldeplikt, avvergeplikt og opplysningsplikt? Når trer de ulike pliktene i kraft? Kunnskap skaper trygghet, også for voksne!

3) Seksuell krenkende adferd / trakassering:
Hvordan politiet arbeider med forebygging av seksuell krenkende adferd / trakassering hvor mindreårige er gjerningspersoner, med spesielt fokus på sosiale medier.

Målgruppe for kurset:
Ansatte i barnehage, barneskole, helsestasjon, skolehelsetjeneste, fritidsordninger, idrett