HistoriefortellingKursarrangør: Jens Petter Grønnesby
Sted: Hele landet, Ta kontakt for avtale
          
Type:Privatundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Pris: Fra 2.990

Vi tilbyr kurs i historiefortelling. Alle har vi bilder, slides og fotoalbum både fra egen oppvekst, kanskje også fra våre foreldre og besteforeldre. Disse bildene er ei skattekiste og noe som er ekstremt viktig.

Innhold:
Min innfallsvinkel er altså historiefortelling. Hvordan det å fortelle et enkeltmenneskes historie, også forteller så mye om tiden den foregår i.

Etter å ha arbeidet i en del år med dette, har jeg oppdaget noe som jeg ønsker å gjøre deg oppmerksom på. Det er hovedsakelig to ting. Kanskje har du lagret kasser med bilder på loft og i kjeller. Hva skjer hvis det blir en vannskade i kjelleren?

Jo, da kan alle disse bildene bli ødelagt. Og de blir borte for alltid.

Det andre er at når alle på bildet er borte, døde, så forsvinner historien rundt bildet. Hvor er bildet tatt? Hvem er hun som sitter i sidevognen?

Hvordan fortelle historier?
Min onkel ga meg et oppdrag. Han er født i 1940. Han har to store barn, men fikk da han var 70, et barn til. Barnets mor er fra Brasil, og Øyvind ønsker å fortelle sin datter, Anna om sitt liv, og om landet han vokste opp i. Det som ble så utrolig spennende er…

Den «lille» historien:
Når jeg sier den «lille» historien, er det altså den konkrete historien om min onkels liv. Den «store» historien, er altså bakteppet for hans oppvekst. Filmen du ser under her, starter i frigjøringsdagene i 1945. Da er altså min onkel 5 år. Vi er alle født inn i en tid. Så når min onkel forteller om «sitt liv», forteller han samtidig om en annen verden. Et annet Norge. Et Norge rett etter å ha vært okkupert i 5 år.

Kursholder:
Jens Petter Grønnesby bor på Nordstrand, og jobber som musiker, historieforteller og foredragsholder.

Vis flere tilsvarende kurs: