Hårmineralanalyse - nettkurs



Kursarrangør: Tunsberg Medisinske Skole
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 4 måneder
Pris: 4.500/860 (6 avdrag)

Vi tilbyr kurs i hårmineralanalyse som nettkurs. Opplever du at noen pasienter gjør alt riktig, men likevel ikke blir bedre? Da kan det være nyttig for deg å ha flere kartleggingsverktøy på lur! Analyse og mentor inkludert

Hva er hårmineralanalyse:
En hårmineralanalyse (HMA) er et enkelt, forskningsbasert kartleggingsverktøy som måler mengden mineraler i håret. Mineraler er involvert i de fleste av kroppens viktigste funksjoner og bør være i et visst forhold til hverandre for å kunne jobbe effektivt.

Hvorfor bruke HMA:
En kartlegging av mineralbalansen gir verdifull innsikt i pasientens biokjemi og helse, og motiverer til endring. En HMA-rapport kommer i to deler komplett med diagram som viser mineralverdiene i forhold til referanseområder og medfølgende forklaring, samt kostholdsanbefalinger og en fagrapport til terapeuten.

Du får informasjon om:
• Kroppens ernæringsstatus
• Metabolisme
• Stressrespons
• Viktige hormonbalanser
• Giftige tungmetaller
• Hvor effektivt kroppen jobber med de ulike næringsstoffene

Analysen lar seg enkelt kombinere med andre behandlingsformer og fungerer godt som supplement til ulike analysemetoder.

Hvorfor ikke bare blodprøve?
Mineralsystemet i kroppen er dynamisk og forandrer seg over tid. Denne trenden vises best i en hårmineralanalyse, som gir innsikt i cellenes indre, mens en blodprøve viser et øyeblikksbilde av det som sirkulerer i blodet, og er påvirket av næringsinntaket før tidspunktet for prøvetakingen. En fullblodsanalyse kan sammenlignes med en hårprøve, men gir ikke en detaljert rapport med kostholds- og tilskuddsanbefalinger, samt forholdene mellom næringsstoffene.

Analyse og mentor er inkludert:
Inkludert i studieavgiften er en hårmineralanalyse til en verdi av kr 1500. Det å se på sin egen analyse mens man gjennomfører kurset, vil gi økt forståelse og gjøre undervisningen enda mer konkret.

Du vil også få en egen mentor som du kan kontakte dersom du har spørsmål til de fem første analysene du utfører etter endt kurs


Målgruppe for kurset:
Kurset egner seg for:
• Biopater
• Ernæringsterapeuter
• Kostholdsveileder TMS
• Bachelor eller master i ernæring
• Leger og annet helsepersonell med etterutdanning i ernæring eller funksjonell medisin

Har du en utdanning som ikke står på denne listen, ta kontakt, så tar vi en individuell vurdering av din kompetanse.

Opptakskrav:
• Det er et krav at du har gjennomført en utdanning fra minst en av fagretningene over

Eksamen/sertifisering:
For å bli sertifisert i hårmineralanalyse, må du etter endt kurs gjennomføre 25 analyser og deretter delta på et seminar, som arrangeres av konsulenttjenesten MatLos. Du får kursbevis etter fullført kurs hos oss, og sertifiseringsbevis etter å ha deltatt på seminaret.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
«Hei! Akkurat ferdig med kurset i HMA. Hadde tatt HMA trinn 1 tidligere som var en "lettversjon" og har tatt flere tester allerede, men følte at jeg manglet litt kunnskap. Etter dette HMA kurset har det falt ned flere "polletter" og jeg har lært grundigere om proporsjoner og virkninger. Tidligere måtte jeg bruke rapporten for å orientere meg, men nå kan jeg se på Analysesøylene og hente ut informasjon der selv og kontrollere mot rapporten. Det jeg har erfaring med etter flere tester er at både for meg selv og for pasientene så kjenner vi oss igjen i det som blir målt/funnet. Har pasienter som sier: Dette er jo meg, akkurat sånn jeg føler meg. Endelig en test som "beviser" mine utfordringer. De som har fulgt både kostanbefalinger og tilskuddsanbefalinger har fått veldig god respons og resultater spesielt på energifronten. Lærer Katrine Solbakken har vært en dyktig veileder og svarer raskt på spørsmål underveis når man trenger det. Gode og forståelige tilbakemeldinger med tips for enda bedre forståelse. Kan anbefale kurset på det varmeste som et supert verktøy i jobben med bedre helse. Tusen takk! »
- Connie Kind, Kostholdsveileder

«For 10 år siden fikk jeg problemer med gluten, og ble opptatt av å lære mer om hva kosthold/ernæring kan bety for helsen. Kurset i HMA har gitt meg mye lærerik og interessant kunnskap om mineralene og deres oppgaver, viktige proporsjoner og hva avvik indikerer. Det har vært spennende å lese om hvordan blodtrykk, stress, hormonbalansen mm. uttrykkes i en HMA. Jeg har også satt stor pris på de lærerike videoene som hører til kurset. Takk for god oppfølging og veiledning. Jeg håper at dette kurset kan bidra til at jeg kan være med å hjelpe andre til bedre helse. »
- Eli Kjersti Borge, Kostholdsveileder

«Glad jeg tok dette studiet. Det er et godt supplement til ernæringsterapi og kostholdsveileder. God oppfølging og tilbakemeldinger underveis. Hårmineralanalyser gir et godt grunnlag for målrettet veiledningen bedre både med tanke på mat og tilskudd slik at man kommer raskere i ernæringsmessig balanse. »
- May-Britt Kolås, Ernæringsterapeut, kostholdsveileder, matintoleransetesting og hårmineralanalyser, alle hos TMS