Håndtering av brann i et Litium-ion batteri på skip - nettkurs



Kursarrangør: OilComp AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag

Vi tilbyr videregående opplæring i håndtering av brann i et Litium-ion batteri på et skip med e-læring. Kravet om opplæring gitt i ASH-forskriften §2 - 6 krever at de har sitt arbeid om bord skal få nødvendig opplæring for å kunne utføre sitt arbeid på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte.

Innhold:
I Sjøfartsdirektoratets veiledning til krav av 26.1.22 konkretiseres det hva opplæring skal inneholde for maritime batterisystemer om bord i norske skip. OilComp sitt Videregående kurs innen «Håndtering av en brann i et litium ion batteri på et skip» dekker SDIRs krav med unntak av utstyrsspesifikk opplæring.

Agenda:
Kurset er 2-delt, der dere vil først gjennomføre en e-læring (Grunnkurset) før dere deltar på et kurs med instruktør. Kurset inneholder ikke praktiske øvelser. Dette blir dekket i et eget kurs.

E-læringen har fått navnet:
E-læring Håndtering av en brann i et litium ion batteri på et skip grunnkurs. Arbeidsmessig utgjør e-læringsdelen omlag 6 undervisningstimer (a 45 min), mens kurssamlingen har en varighet på 8 undervisningstimer og avsluttes med en eksamen.

Kurset er utviklet av OilComp i samarbeid med Bergen brannvesen, forskningsmiljøer og batteriprodusenter. Kursene dekker kompetansemålene for oppbygging av litium batterier, systemforståelse, risiko og sikkerhetsvurderinger samt sikkerhets og beredskaps- tiltak knyttet til en uønsket hendelse i et litium ion batteri på et skip.

Målgruppe for kurset:
Alt mannskap på sikkerhetsplanen, sjøfolk (offiserer og mannskap ombord), teknisk og operativ ledelse i rederiene og brannfolk som skal komme sjøfolkene til unnsetning ved en brann ombord i et Li-ion batteri ombord på et fartøy eller i lasten ombord. Kunnskapen er også relevant for dem som utarbeider regelverk, design av fartøy og utstyr for maritim bransje.

Forkunnskaper:
• Deltakeren må ha gjennomført grunnkurset (e-læring) før deltakelse på kurs med instruktør