HMS-kurs for daglig leder



Kursarrangør: Norsk HMS senter
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: 24/7
Varighet: 2 timer
Pris: 899

Obligatorisk opplæring for ledere iht. Arbeidsmiljøloven §3-5. Nett kurset gir et godt grunnlag for ledere til å utføre systematisk-HMS på en tilfredsstillende måte.

Arbeidsmiljøloven § 3-5

HMS-Kurs for ledere gir grunnleggende opplæring i Helse, Miljø og Sikkerhetsarbeid til ledere i alle bransjer. Kurset gir kunnskap om gjeldende krav og hva som kjennetegner en god og systematisk HMS-hverdag, samt hvordan ledere kan legge til rette for målrettet og systematisk arbeid for å implementere Helse, Miljø og Sikkerhet på arbeidsplassen. Ifølge arbeidsmiljølovens § 3-5 er slik opplæring obligatorisk for arbeidsgivere, som dermed er forpliktet til å gjennomføre HMS-kursing.

Målgruppe: Dette kurset i HMS er lovpålagt for øverste ledere og deres stedfortredere i henhold til Arbeidsmiljøloven § 3.5, og er rettet mot ansatte med stillings titler som daglig leder, avdelingsledere og administrerende direktør. Opplæringen passer også for person ansvarlige, teamledere og mellomledere. Ifølge Arbeidsmiljøloven § 3-5 er det arbeidsgiver som er pålagt å gjennomføre opplæring i Helse-, Miljø- og Sikkerhetsarbeid, og plikten kan ikke delegeres bort da den er personlig.