Fotmassasje og metaamofose kursKursarrangør: Biomedisinsk Senter
Sted: Biomedisinsk Senter
          Rogaland, Stavanger
Kursadresse: Byfoged Christensens gate 12, 4011 Stavanger (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 kvelder
Pris: 1.900

Vi tilbyr kurs i fotmassasje og metaamofose. Lær en enkel fot-legg-lårmassasje. Våre føtter er ofte viet liten oppmerksomhet. Dette på tross av at de har mange oppgaver og er i aktivitet store deler av døgnet.

Deres tilstand gjenspeiler vårt forhold til virkeligheten. Som tobente dyr får vi kontakt med jorden gjennom våre føtter.

Noen har: ”Bena på jorden” Andre er av typen ”som svever” eller ”snubler i sine egne ben.”

Vi bruker uttrykk som ”gele i knærne,” eller ” å stå på egne ben.” Uttrykk som dette reflekterer vår instinktive forståelse av sammenhengen mellom ben/ føtter og vår sans for sikkerhet, tillit og kontakt med virkeligheten/jorden vi går på.

Usikkerhet kan gi seg uttrykk i svake ben og føtter. Musklene kan være uutviklet og slappe. Eller vi kan kompensere for usikkerheten ved å gå med stive føtter og legger. Da strammer vi musklene hardt og låser fast leddene. Måten vi går på forteller mye om oss. Det avslører en del om forholdet til oss selv og omgivelsene. Noen skrider frem, andre småløper, noen traver i vei med lange skritt eller tramper. Er du ”lett på foten”? Eller er du ”hard på labben”?

Knærne betyr spesielt mye for vår følelse av sikkerhet. Når vi er redde ”skjelver vi i knærne.” Når vi er forelsket er vi ” mo i knærne.” I det lange løp vil usikkerhet gi seg utslag i at knærne spennes og blir stive. Man holder seg krampaktig samlet. En kan også være stiv av besluttsomhet eller trass.

• Ved å stimulere forskjellige områder på foten bearbeides indirekte de tilsvarende delene av kroppen.

Metamorfose

Dette er en gammel teknikk for avspenning. Foten og kroppen ellers slapper av. Det er en enkel metode som verken krever massasjebenk eller at man tar av seg tøyet. Den kan utføres om klienten har strømper på , men er best utført på bar hud.

Varighet: fra 5-15 min.

Denne teknikken kan kombineres med massasje av beina. Utfører du kun metamorfose bruker du ikke en massasjeblanding, men bare et par rene dråper eterisk olje på dine fingre.

Kursholder: Janken Robberstad

Målgruppe for kurset

Kurset passer for:

• Dem som vil lære enkel massasje til bruk på familie og venner.
• Terapeuter innen andre naturmedisinske retninger som vil supplere med massasje/eteriske oljer.

• Dem som ønsker å utforske temaet med tanke på å utdanne seg til profesjonell aromaterapeut.

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer kompendie