Forsommertur til Grimsdalen, Rondane (seniorer 60+)



Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Rondane
          Oppland, Dovre
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 5 dager
Pris: fra 7.300
Neste kurs: 23.06.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr forsommertur til Grimsdalen, Rondane for seniorer. Midt mellom Dovre nasjonalpark og Rondane nasjonalpark ligger en av Norges vakreste seterdaler - Grimsdalen. Her finner vi også Grimsdalshytta, en nydelig hytte med mye sjel og gode fasiliteter.

Innhold:
På denne turen blir det rikelig med muligheter til å utforske Grimsdalen med sin gamle kultur, vakre natur og gode stier. Vi har med oss to turledere som vil dele av sin kunnskap om dalens historie og spesielle plante- og dyreliv. Enkelte kvelder vil det spes på med hyggelig og interessant innhold bl.a. om den vakre villreinstammen som lever på Dovre og i Rondane. Hold av datoen og bli med til fjells!

Program dag 1:
Ankomst Grimsdalshytta:
• Oppmøte Otta rundt kl 12:00 (eksakt tid blir lagt ut når alle togtider er på plass). Ekstrabuss til Grimsdalshytta. Ved ankomst Grimsdalshytta fordeles deltakere på rom, vi samles i stua eller ute på tunet til presentasjon og informasjon om dagene videre. Så rekker vi en liten bli kjent-tur i området før kvelden siger på. Deretter er det bare å glede seg til middag, og til første midtsommernatt i Grimsdalen.

Program dag 2 - 4:
Dagsturer fra Grimsdalshytta:
• Hver dag starter med en god frokost. Deretter blir det ut på tur i Grimsdalens vakre omgivelser. Dagsturene vil variere i lengde og varighet avhengig av vær og gruppas ønsker. Turmulighetene er mange og turlederne er godt kjent, så dagene fylles med gode og hyggelige turer - i rolig tempo.

Hver dag avsluttes med deilig middag som tilberedes med kjærlighet på Grimsdalshyttas kjøkken. Junikveldene er lange og lyse og slår været til kan det bli vanskelig å legge seg. Hva er vel da bedre enn å sitte ute på tunet å skue utover den vakre seterdalen i solnedgang.

Program dag 5:
Hjemreise Grimsdalshytta til Otta:
• Vi rekker en liten formiddagstur for de som ønsker det, før vi avslutter turen og reiser tilbake til Oslo. Buss fra Grimsdalshytta med ankomst Otta ca kl 15:00 (tid kan bli justert hvis de avviker fra togtider).

Endringer:
Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Turlederne:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne.

Turpakken inkluderer:
Overnatting, turledere, ekstrabusser, alle måltider (betjente hytter: frokost, niste / termos og vanligvis 3-retters middag), sengetøy / håndkle. Unntak: Første dag kun middag. Siste dag kun frokost + niste termos.

Hytta:
• Grimsdalshytta

Overnatting:
• Deltakerne bor på 4 - 6-sengsrom. Sengetøy og håndkle følger i pakken

Kart og ruteinformasjon:
• Turkart Rondane Nord 1:50 000
• Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon
• Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 i Oslo, eller på nettbutikken

Pris:
• Medlemmer kr 7.300,-
• Ikke-medlem kr 8.800,-

Målgruppe for kurset:
Seniorer 60+

Vanskelighetsgrad:
• Middels krevende vanskelighetsgrad

Kursmateriell / utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Vis flere tilsvarende kurs: