Farg blått med indigo og vaid



Kursarrangør: Spinnestua
Sted: Drammen
          Buskerud, Drammen
Kursadresse: Blichs gate 3, 3044 (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: lørdag kl. 11.00 - 17.00 Søndag kl. 10.00 - 16.00
Varighet: 1 helg
Pris: 2600

Kurs i farging med indigo ekte og vaid fra pulver - farg ditt eget garn og få vakre blåfarger fra plantene indigo og vaid. Kursprisen inkluderer beis/hjelpemidler, fargemateriale og lån av utstyr.

Velkommen på kurs!
På dette kurset skal vi farge med indigo ekte fra ferdig fremstilt pulver med organisk kype med blant annet fruktose som reduksjonsmiddel. Vi skal også lage kyper med natriumdihtionit som reduksjonsmiddel med vaid og indigo fra ferdig fremstilt pulver.

På kurset blir det en gjennomgang av historikk, hvordan dyrke og fremstille indigofargen fra vaid og indigo planten, samt demonstrasjon og forklaring av de kjemiske prosessene som gjør at fargen fester seg til garnet. Kursdeltakerne får en liten pose med vaidfrø til å dyrke selv. Det gis informasjon om hvordan man går fram for å dyrke vaid.

I tillegg til å farge garnet blått skal vi farge med andre farger før vi overfarger med indigo for å få lilla og grønne farger på garnet. Vi farger også flerfarget garn. Man får anledning til å farge minst 15 hesper. Deltakerne får et kurshefte med en plan for kurset og oppskrifter. Kurset varer i 12 timer fra lørdag 11.00-17.00 og søndag 10.00-16.00. Garn kan man ta med selv eller man kan få kjøpt ubehandlet garn i butikken eller se garn til plantefarging på nettsiden. Kursdeltakere får 10% av ordinær garnpris i forbindelse med kurset.

Maksimum 6 kursdeltakere, fire plasser ledig

Kursdeltagere får 15% rabatt på overnatting hos Clarion Hotell Tollboden. Ta kontakt for rabattkode. Det er rimelig parkering i Blichs parkeringshus rett ved Spinnestua. Det er 2 min. gange fra Drammen togstasjon.
Kurslærere:
Maria, med fagkunnskaper i kjemi og biologi
Elisabeth, pedagog