Fagskole - Design thinking i praksis



Kursarrangør: Høyskolen Kristiania
Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: Kirkegata 24, 0153 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart høst - søknadsfrist 20. april
Varighet: 1 år
Pris: 55.400 pr semester

Vi tilbyr fagskolestudie i design thinking i praksis. Design thinking er en stadig mer etterspurt kompetanse i arbeidslivet. Med dette studiet får du gode muligheter på arbeidsmarkedet etter fullført utdannelse.

Kursinnhold:
Design thinking et samlebegrep på måter å utvikle tjenester og produkter på som setter brukeren i sentrum - en kompetanse som er stadig mer etterspurt i arbeidslivet. Metodikken brukes allerede aktivt innen tjenestedesign, produktdesign og emballasjedesign, og mange mener design thinking vil være en viktig suksessfaktor for norsk næringsliv framover. Studiet gir deg kompetanse til å både bidra til og lede design thinking-prosesser for utvikling av nye produkter, tjenester, opplevelser og / eller forretningsmodeller i konkrete prosjekter i bedrifter og organisasjoner.

Studiet lar deg jobbe tverrfaglig og lærer deg hvordan du kan bruke designmetodikk til å løse utfordringer knyttet til forskjellige utviklingsoppgaver. Det praktiske perspektivet er helt sentralt i utdanningen, både på grunn av det pedagogiske grunnsynet til fagskolen og fordi design thinking i sin natur er et praktisk og konkret fag som krever øving og faglig modenhet. Derfor gir utdanningen deg ikke bare kunnskap om sentrale teorier og begreper knyttet til feltet, men også ferdigheter til å gjennomføre prosesser og prosjekter for utvikling av nye produkter, tjenester, opplevelser og/eller forretningsmodeller.

Program:
• 1. semester - Design thinking (FDT1100)
• 2. semester - Design doing (FDT1200)

Undervisningsformer:
Design thinking i praksis er et yrkesrettet studium. Derfor er tett kontakt med bransje og næringsliv viktig for å sikre at studentene får en så praktisk relatert undervisning som mulig, men også for å sikre at utdanningen til enhver tid er oppdatert på bransjens behov. I løpet av utdanningen vil du arbeide med prosjekter gitt av reelle oppdragsgivere hvor målet er å bevisstgjøre deg på hvilke kvalifikasjoner arbeidsmarkedet søker etter og hva som forventes av deg.

Du vil også få god innsikt i hvordan kunde-/ leverandørrelasjonen fungerer og hvilke utfordringer og muligheter som kan oppstå. Mange av fag- og timelærerne på utdanningstilbudet jobber i designbransjen eller på oppdragsgiversiden, og bidrar med innsikt og erfaring fra praktisk arbeid med faget. Dette gir også fine muligheter for studenter som ønsker å knytte kontakter og bygge nettverk i arbeidslivet.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker fagskolestudie i design thinking i praksis

Opptakskrav:
For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:
• Generell studiekompetanse
• Fullført og bestått videregående opplæring
• Fagbrev / svennebrev
eller:
Realkompetanse for fagskole:
• Minimum 23 år i løpet av opptaksåret.
• Dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet / ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid / tjeneste.
• Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent / timeantall.
• Dokumentere norskkunnskaper fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox.

Kursmateriell:
I tillegg til studiespesifikt utstyr og pensumlitteratur anbefales det å ha en relativt ny datamaskin som du kan jobbe med hjemmefra, dette kan enten være en pc eller en mac. Du må regne med noen ekstra kostnader knyttet til enkelte temaoppgaver, presentasjoner og mappeleveringer.

Lånekassen:
Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen