Vi tilbyr nettbasert studie i ernæring og bærekraftig kosthold. I et stadig større landskap av kostholdsinformasjon og meningsutvekslinger fra nyheter, sosiale medier, influensere, aviser, myndigheter og akademikere, er det uoversiktlig å vite hva man egentlig skal forholde seg til.
Innhold:
Derfor har vi utviklet et kompetansehevende kurs i ernæring og bærekraftig kosthold som skal gi deg den nødvendige kompetansen og tryggheten til å foreta en selvstendig og objektiv vurdering av kostholdsrelatert info. Kurset er utviklet i samarbeid med næringslivet og en av landets fremste kliniske ernæringsfysiologer, ph.d. forsker, forfatter og formidler Tine Sundfør (phd). Du kan derfor være trygg på at dette kurset er relevant og faglig oppdatert.
Dette får du:
• Kurset gir deg først og fremst en innføring i kroppens daglige energibehov under hvile og aktivitet, men også grunnleggende ernæringskunnskap om de ulike næringsstoffene.
• Videre tar kurset for seg helsedirektoratets kostholdsråd og hvordan disse står seg fra et bærekraftperspektiv.
• I tillegg vil du lære hva det vil si å følge ulike typer av vegetariske kosthold og hvilke utfordringer dette kan gi i henhold til kostholdsrådene.
• Ettersom ernæring også er en vitenskap og et mye omtalt forskningsfelt, vil du også få en kort innføring i ernæringsforskning og de ulike problemstillingene som melder seg når det forskes på effekten av ernæring og helse.
Gjennomføring:
Dette kurset tilbys som nettstudium med fleksibel oppstart. Studietiden er beregnet som deltid og du kan begynne på kurset når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. I nettskolen finner du lesestoff, videoer, begrepsforklaringer, oppgaver og refleksjoner. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Når innsendingsoppgaven er bestått, er kurset gjennomført og bestått, og du kan be om kursbevis.
Målgruppe for kurset:
Kurset passer for deg som ønsker en grunnleggende introduksjon til ernæring og kosthold, og vil være nyttig for deg som jobber med blant annet helse, kosthold, skole og barnehage.
Opptakskrav:
• Ingen formelle opptakskrav
Kursmateriell:
Bok: Grunnleggende ernæringslære (2017) ISBN: 9788205496934
Eksamen / sertifisering:
Kurset har ingen eksamener, men har 4 innleveringsoppgaver som må være bestått.