Vi tilbyr drift av kjelanlegg - oppdateringskurs som nettkurs. Temaveiledning om bruk av farlig stoff, del 2, kjelanlegg for damp og hetvannssystemer sier at sertifikat / kompetansebevis skal fornyes hvert 5. år.
Innhold:
Fra 1. juli 2017 ble det obligatorisk med resertifiseringseksamen ved fornyelse av sertifikat, arrangert av virksomhet som er akkreditert etter NS-EN ISO/IEC 17024:2012 Samsvarsvurdering - generelle krav til organer for sertifisering av personer. Ved fornying (resertifisering) skal kjelpasser dokumentere relevant praksis i minst ett av de tre siste årene.
Hvis kjelpasser ikke kan dokumentere relevant praksis eller sertifikatet er utløpt, må vedkommende ta et oppdateringskurs med påfølgende skriftlig eksamen. Re-sertifiser deg i god tid (inntil 12 måneder) før utløpsdato på eksisterende sertifikat. Nytt sertifikat vil gjelde i 5 år fra utløpsdato på eksisterende sertifikat.
Agenda:
• Introduksjon
• Forskriftskrav
• Varmelære
• Standarder
• Kjelanleggets funksjon
• Risiko ved bruk av kjeler
• Risiko ved ulike brenseltyper
• Kjelenes overvåknings- og sikkerhetsutrustning
• Nødsituasjoner
Kurset vil spesielt gjennomgå krav til samsvarsvurdering av nytt utstyr og til sertifisering av sammenstillinger, herunder bruk av teknisk kontrollorgan - Forskrift om trykkpåkjent utstyr (PED). Videre gjennomgås forskrift om farlig stoff med relevante temaveiledninger (brukerforskrift).
Det vil bli lagt vekt på nasjonale særkrav til kjelanlegg, herunder krav til ferdigkontroll fra akkreditert uavhengig inspeksjonsorgan før anlegget kan tas i bruk, krav til periodisk tilstandskontroll (hvert 5. år) fra akkreditert uavhengig inspeksjonsorgan, og krav til internkontrollsystem med rutiner for drift, vedlikehold og kontroll og dokumentasjon, herunder krav til dokumentert årlig service (kontroll og vedlikehold).
Målgruppe for kurset:
Oppdateringskurs beregnet på personell som ikke oppfyller krav til re-sertifisering av sitt sertifikat eller personer som skal re-sertifiseres og som ønsker en oppdatering av stoffet før eksamen. Kurset omfatter repetisjon av aktuelt kjelerelatert stoff samt orientering om dagens regelverk / forskrifter.
Forkunnskaper:
• Det forutsettes av kursdeltaker har erfaring fra skjøtsel og drift av dampkjeler, og at de kjenner de forskjellige konstruksjonsprinsipper for dampkjeler og dets hovedegenskaper, samt at de har grunnleggende kunnskap om varmelære (damp / hetvann) og forbrenning (olje / gass).
Eksamen / sertifisering:
Sertifikat utstedes av et akkreditert sertifiseringsorgan (blant annet gjennom Kiwa AS) etter godkjent eksamen og dokumentasjon av nødvendig praksis.