Contemporary dance øvet nivå - ungdom 15 år+Kursarrangør: Attic AS
Sted: Attic AS - Bygg D
          Buskerud, Drammen
Kursadresse: Skogliveien 4, 3047 Drammen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Mandager kl 20:10-21:20

Vi tilbyr dansekurs i contemporary dance for ungdom på øvet nivå. Contemporary dance er en danseform som utviklet seg gjennom det tyvende århundret, og har siden det vokst til å bli en av de mest dominerende dansestiler for skolerte dansere over hele verden. Den er spesielt populær i USA og Europa.

Innhold:
Selv om den opprinnelig har sitt utspring i både klassisk ballett, moderne dans og jazz har den senere integrert elementer fra mange stilarter innen dans. På grunn av likhet i teknikk, er den ofte sammenlignet med moderne dans, klassisk ballett og andre klassiske dansestiler. Når det gjelder fokus på teknikk, kombinerer contemporary dance det sterke og kontrollerte fotarbeidet i klassisk ballett med den moderne dansens fokus på overkropp. Teknikken er contract-release, gulvarbeid, fall, oppreisning og improvisasjon. Det er også ofte uforutsigbare endringer i rytme, tempo og retning. I noen tilfeller implementeres også elementer av ikke-vestlig dansekultur, f.eks afrikansk dans hvor det er bøyde knær, og japansk contemporary dance butoh.

Attic Dansestudio har nærmere tusen elever i alderen 4 til 50 år som danser alt fra jazz og moderne til streetdance, flamenco for å nevne noen av stilartene. Vi kan også tilby workout, pilates og yoga. Vi har over seksti forskjellige kurs med klasser på alle nivåer hver uke, for danseglade barn, nybegynnere, elever som har vært hos oss i en årrekke, dansere som går videre til det profesjonelle og aktive mennesker som liker å holde seg i form. og ikke minst en stadig økende gruppe med gutter som vil lære de siste mooves.

I tillegg til ildsjel og kunstnerisk leder Wenche Brun, har vi en stor stab av profesjonelle pedagoger tilknyttet Attic, og noen av de erfarne danserne våre har også utviklet seg til å bli gode dansepedagoger. Vi holder årlige elevforestillinger i Drammens teater.

Målgruppe for kurset:
Ungdom i aldersgruppen 15+ år som ønsker dansekurs i contemporary dance

Nivå: Øvet nivå

Kursmateriell:
Du kan trene i hva du ønsker, men lett dansetøy, elastisk eller løstsittende tøy er best. Attic Shop ved siden av resepsjonen har både treningstøy og forskjellige sko.