Bygge stort med Geir Tokle



Kursarrangør: Liv i leire
Sted: Østfold, Rakkestad
Østfold
Kursadresse: Mysenveien 453, 1894 Rakkestad (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 10:00 - 16:00
Varighet: 5 dager
Pris: 9.000

Vi tilbyr ukeskurs i å bygge stort med Geir Tokle, som er en av Norges mest spennende keramikere og en meget god pedagog! Her har du sjansen til å lage en flott stor skulptur med en super veileder!

Innhold:
Hovedmålet med kurset er å lære forskjellige teknikker for å bygge volumer i leire som skal brennes. Her igjennom vil deltagerne oppdage nye muligheter for hva som er mulig, og slik kunne utvikle seg og sitt uttrykk. På kurset får dere prøvet dere på å bygge / forme et hult objekt under min rettledning. Geir vil jobbe med hver enkelt og kan støtte deg, ikke bare i det tekniske med også med formutviklingen! En av våre ovner er 150 høy og i den kan vi brenne ditt store drømmeprosjekt. For å få det til teknisk er dette kurset et must og sikkerhet for ditt gode resultat!

Litt om program hva dere skal gjøre på kurset:
Først er det en innføring i teknikker man kan bruke å bygge med, og tekniske løsninger generelt. Så jobber dere med skisser i leire og finner ut hvordan den enkelte skal gjennomføre sitt prosjekt. Men, du bør forberede deg på hva du vil lage, og begynne å skisse, på papir, eller i leire. Geir veileder deg i din form, og utfordrer deg til utvikling. Skissene er fine å ha til å prøve ut glasurer på senere hvis du ønsker det.

Men dette kurset dreier seg ikke om glasering. Så utfører man en stor skulptur med teknisk hjelp og veiledning. Det kommer til å bli mange aha-opplevelser! Her lærer man mer fordi man er flere, i forhold til de tekniske utfordringene. Geir vil også utfordre deg til f.eks å lage formen mer spenstig når den blir i et større format.

Det vil alltid være noen ting som ikke lar seg gjøre teknisk men han vil da hjelpe deg til å finne en form som er tro mot din opprinnelige ide og ønskede uttrykk. Vi brenner opp til 1150 grader. Skulpturene behøver lang tørketid. Kanskje måneder, så det blir tørk og rå-brenning etter kurset. Ønsker du glasering kan du booke deg en dag, eller to for glasering senere. Skulpturene må hentes av kursist. Vi leverer ikke.

Overnattingsmuligheter:
Dere overnatter i store flotte rom, men med enkel standard, da det er do og dusj på gangen. Materialer er inkludert. Litt etter koronasituasjonen, kan vi ordne med bestilling av mat via catering, slik at dere spiser middag sammen. Alle måltider kan dere lage selv i vårt store kjøkken. Vi har åtte rom, men kan være opp til ti deltagere på kurset hvis noen sover på samme rom. - stor og god plass på rommene.

Målgruppe for kurset:
Kurset er åpent for alle

Forkunnskaper:
• Du har en fordel av å kunne litt om leire fra før, men du behøver ikke å være veldig erfaren