BHG: Å snakke med barn i barnehagen - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:30 - 20:30
Varighet: 3 timer
Pris: 1.190

Vi tilbyr nettkurs om BHG: Å snakke med barn i barnehagen. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i barnehagene og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.

Informasjon:
Hvordan snakker vi egentlig med barna i barnehagen? Hva vektlegger vi som voksne, for å invitere barn inn i samtale, så de føler seg trygge på å snakke med oss om alle mulige små og store ting som er viktig for dem? Hvor bevisste er vi i kommunikasjonen, og ikke minst på betydningen den har i hverdagens rutiner og arbeidsoppgaver?

Kursinnhold:
1) Hverdagssamtalen:
• Hvordan vi snakker med barna i hverdagen legger grunnlaget for at de vil snakke med oss når noe blir vanskelig

2) Systematiske samtaler:
• En hjelp i arbeidet med barn som strever med å finne seg til rette i barnehagen

3) De viktige samtalene:
• Hvordan snakker vi om vanlige ting som det å få søsken, sykdom i familien eller skilsmisse

4) De nødvendige og alvorlige samtalene:
• Hvordan snakker vi om forhold som vold, overgrep eller foreldre som er i fengsel

Kursholder: Cathrine Ask

Cathrine Ask er barnehagelærer med videreutdanning i veiledning og master i praktisk kunnskap. Hun har jobbet 25 år i barnehage på alle nivåer, og undervist i pedagogikk på universitet og på barne- ungdomsarbeiderutdanningen. For tiden holder hun på med et Ph.d prosjekt i Bodø kommune angående barns rett til å si sin mening og bli hørt i tråd med artikkel 12 i barnekonvensjonen, samtidig som hun veileder styrere og pedagogiske ledere i et prosjekt kalt «Hverdagsbarnehagen». Cathrine har lang fartstid som kursholder og veileder og har gitt ut bøkene "Hverdagslæring i barnehagen” og «Rammeplanen og hverdagen i barnehagen».

Målgruppe for kurset:
Kurset retter seg mot ansatte på alle nivåer - assistenter, barne- og ungdomsarbeidere, fagarbeidere, barnehagelærere, spesialpedagoger, pedagogiske ledere, styrere og eiere - i barnehager og i andre instanser som jobber mot barnehager (PPT, BUP, barnevern etc.), og som ønsker spisskompetanse innenfor sitt fagfelt.

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper