Apportprøvekurs



Kursarrangør: Hunder i Fokus
Sted: Akershus, Nittedal
Akershus
Kursadresse: Tumyrveien 12, 1482 Nittedal (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 ganger
Pris: Ta kontakt

Vi tilbyr apportprøvekurs. Apport er viktig, men det må læres, og trenes på. Apport prøvene er da til stor hjelp. Har du en god apportør hvor du ønsker å videreutvikle/styrke apportegenskapene? Du har muligheten på Apport prøve kurset i Nittedal.

Innhold:
Det går over tre ganger, evt. med oppfølging på en avtalt prøve. Det omfatter opplæring og praksis i de ulike apport øvelsene: vann, spor og søksapport samt regler og bedømmelse.

Når trenger vi apporterende hunder?
På jakt! Jakt gir flotte natur opplevelser og spenning i hverdagen. Rundt regnet 180.000 personer betaler jegeravgift årlig. Mange av disse benytter hund under jakten. Det hender at fugl blir skadeskutt, det er da et must med en god apportør.
På Jaktprøver: For premiering i VK og på skogsfuglprøver. For tildeling av 1 AK må hunden, enten ha apportbevis, eller apportere.

Fuglehundens apport egenskaper høyt verdsatt i Europa:
Drømmer du om å delta i VM? Slett ingen umulighet hvis du har en god lavlandshund. Men det er krav til apport, være seg på land eller til vanns. For, under VM er det felling og apporter ikke hunden, blir fuglearbeidet underkjent. Dessuten må alle hunder som står til premiering møte på tampen av dagen for å avlegge vannapport. Ryker du der går du i beste fall ned en premiegrad! Så overraskende nok for mange, viser det seg at Norge ikke er noe foregangs land med hensyn til apport. Tvert imot har mange atskillig strengere apport krav enn oss!

Kursholder:
Randi Schulzebaserer seg på årevis med erfaring og gode resultater, og har konkurrert med hunder i hele sitt liv. Hun begynte med hundekjøring og er tidligere Norsk og Nordisk mester i denne disiplinen. En tittel i VM for stående fuglehunder og NM lavland er nå med og pryder premieveggen. Randi har oppnådd championater på alle hundene sine, unntatt en (Quick STep), men hun ble til gjengjeld Verdensmester. Utstilling, jaktprøver og «vann og spor» er alle disipliner Randi og hundene har utfoldet seg i. I dag er Randi eneste kvinne i Norge som er praktiserende utstillingsdommer, jaktprøvedommer og «Vann og Spor» dommer.

Målgruppe for kurset:
For deg som ønsker å ta apportprøven

Eksamen / sertifisering:
For de fleste Apportbevis!