4 dagers havseilingskurs til Skagen - HavseilingskursetKursarrangør: Sail On AS
Sted: Hele landet, Solnes Båtforening
          
Kursadresse: Solnesveien 100, 3159 Melsomvik (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 4 dager
Pris: 9 990

Vårt havseilingskurs er i utgangspunktet lagt opp til deg som allerede har litt erfaring som ønsker å få erfaring å langseilas på åpent hav, og navigering utenfor kysten. Dette gjør vi i kombinasjon med kos og hygge i de havnene vi kommer til. Har du lyst til å prøve deg på langtur er dette for deg.

Det skal være lett å komme i gang med båt og seiling. Seiling er en utrolig fin aktivitet, og vi hjelper deg i gang og viser deg veien så du kan utvikle seilingen din videre.

Kurset bygger fint på våres 2 dagers mannskaps kurs og/eller ICC Day skipper kurs, og er med å bygge nødvendig erfaring for langturseiling på havet og utenfor kysten. Kurset kan fint kombineres med å ta ICC eksamen etter kurset om du allerede har mye erfaring med å manøvrere båt inn og ut av havner, og skjørgårdsnavigasjon, og eller er klar for dette.

Varighet: Kurset går over 4 dager med oppmøte kl 17 første dag. Vi overnatter i båten og har maks 5 deltagere.

Noe av poenget med dette kurset er en kombinasjon av langseilas og hygge i havn. Vi starter derfor med en nattseilas til Skagen, hvor vi går vaktlag. Vi får da en hel ettermiddag og kveld i Skagen med fokus på hygge. Søndag går vi over til Svenskekysten mot Smøgen, eller Vederøerna. Det blir god tid til kos i havn her også, før vi seiler tilbake til vår hjemmehavn siste kursdag.

Kursinnhold: navigasjon, nattseilas, godt sjømannskap, vikepliktsregler, sikkerhet, utkikk, rortjeneste, vaktlag, MOB, fortøyning og planlegging. Spinnaker om været tillater.

Forkunnskap: Det er en fordel om du har noe seilerfaring fra tidligere, helst tilsvarende vårt 2 dagers seilkurs for nybegynnere eller mer, men det er ikke ett krav.

Bok: Seiling av Sarah Hopkins

Mål: Å få erfaring av å være på langtur, kunne delta aktivt som mannskap på de fleste seilbåter, ta ansvar for vakter, samt være skipper på egen båt eller utleiebåt. Kan brukes som del-forberedelse til ICC eksamen.

Mat og drikke: Mat om bord under seilas er med i prisen. Spiser vi i land betaler alle for seg.

Vi har anledning til å kjøre ett par ICC praktiske utsjekk siste dag, eller etter avtale. Si ifra dersom du ønsker å melde deg på til dette når du melder deg på kurset.

Havseilingskurset kan inngå i en større pakke med Båtførerprøven, Introduksjon til seiling, ICC Day Skipper kurset og ICC praktisk utsjekk.

For mer informasjon og påmelding gå til vår nettside sailon.no